Granieten badkamervloer verwijder

Johanvantilburg

 • #1
Hallo,

Net een huis gekocht waarin veel moet worden gedaan. We willen beginnen met de badkamer. Op de foto is de vloer te zien van volgens mij graniet. Deze willen wil er graag uit hebben. Het huis is uit de jaren 50 en heeft houten vloeren ( ook boven). Ik vraag mij als ik het graniet weghaal wat dan de volgende stappen zijn. Moet ik dan eerst beton gaan storten alvorens ik tegels kan gaan leggen?

bedankt alvast!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sjaan Smit

  • #2
  Eerst die vloer eruit...en dan ben ik zelf meer van de zwaluwstaartplaten leggen en daarop een cementdekvloer en dan tegelen.....
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Misschien handig te vermelden wat de bedoeling is met de badkamer, dan hebt u meer kans op goede tips voor de aanpak.

  Zit er onder de granieten vloer ook planken en balken ?
   

  Johanvantilburg

  • #4
  Geen idee wat er onder ligt, ik vermoed balken. De badkamer is te klein voor een bad. Zal alleen een douche komen, in de vorm van een cabine of een inloopdouche(je)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Dan zou ik het graniet niet weghalen, het lage gedeelte opvullen met beton of specie en de tegels op de cement en het gedeelte graniet plakken.
  Zeker als het nu waterdicht is zou ik het laten zitten.
  Maak de graniet eerst heel goed vetvrij met een biologische ontvetter.
   

  Veronika

  • #6
  Als je een inloopdouche wilt maken, kun je overwegen de bestaande vloer te laten liggen en aan te passen voorzover nodig. Persoonlijk vind ik oude/granito vloeren juist erg mooi, tijdloos EN super makkelijk schoon te houden want je hebt geen naden of voegen die na verloop van tijd vies of grauw kunnen worden.

  Als de vloer niet meer mooi is, kun je m evt laten opknappen door een bedrijf dat granito-vloeren maakt, of dit zelf oppakken. De drempel zou je er ook uit kunnen halen, bijv. Kalkplekken kun je eenvoudig voorzichtig wegschuren met korrel 120. Een nieuwe waslaag is zo aan te brengen, etc.

  Nieuwe, grotere tegels op de wanden zullen je badkamer ook al een heel ander aanzien geven!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu