Graag hulp bij het buitenschilderen

Spidex

  • #1
Hallo,

Over twee weken wil ik de buitenkant van mijn huis onderhanden nemen. Voor de kozijnen wil ik gewone lak gebruiken en voor de gevelbetimmering EPs van de bekende S-merken.

Ik wil als volg te werk gaan bij de kozijnen:
schoonmaken en ontvetten
dof schuren van de kozijnen (de verf verkeerd nog in goede staat)
grondverf en daarna weer schuren
aflakken en weer schuren
aflakken.
Nu komt de vraag: doe ik het zo goed en welke korrelgrootte moet ik gebruiken voor de eerste, de tweede en derde schuurbeurt?

De voorgevel bestaat uit ruw redcedar hout. Ik wil deze zo glad mogelijk zien te krijgen. Waar kan ik deze het beste mee glad krijgen. Een bandschuurmachine, excentrischeschuurmachine of een vlakschuurmachine en welke korrelgrootte.

Sorry voor zoveel vragen, daar ik niet de financiele middelen heb om een schilder in te huren moet ik het zelf helaas doen en ben daarom aangewezen en afhankelijk van de hulp van medeklussers.

Bij voorbaat dank!!
 

Fiesiekus

  • #2
Denk het cedarhout eerst schuren m.b.v. een vlakschuurmachine (of excentrische) met korrel 60, dan naschuren met korrel 120 en 180.

Kozijnen: met een goede kwaliteit schuurpapier. Met de hand schuren met schuurmachinepapier 120 /150. Hiermee ruwt u de ondergrond voldoende op. Schuur daarna met fijn papier voordat u gaat aflakken (360/400).

Volgens sommigen schrijven de S-verfmerken echter voor niet fijner dan 100 te schuren; kijk/vraag even in de schilderszaak wat ze aanbevelen.

Tussen 2 laklagen ook licht opschuren, met de fijnste uit je serie.

Als de huidige verflagen nog redelijk goed zijn, zou ik geen grond erover doen. Dat is alleen voor kaal hout, i.e. stukken die afbladderen en je dus kaal moet maken.

Verder is je aanpak 100% oké.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu