Gordingen plaatsen op stalen H balk

Jaap1988

 • #1
We willen de vide dichtmaken zodat de zolder vloer meer oppervlakte heeft en het slaapkamer plafond dicht is. Van muur tot muur ligt een stalen H balk waar al gordingen op geplaatst zijn met raveeldragers. Hier willen we dus een x aantal gordingen bij plaatsen maar het is zeer onduidelijk hoe de raveeldragers op de H balk bevestigd zijn.

Heeft iemand een idee hoe/welke raveeldragers hiervoor te gebruiken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Welk stalen profiel, hea, ipe of?
  Afmeting gordingen?
  Hoe zitten de bestaande vast, foto?
   

  Jaap1988

  • #3
  Het is een ipe profiel. Gordingen zijn 70x195 en 4.5m lang


  Dit is nog een bestaande gording. Onder het witte hout zit de ipe balk.


  Hier hebben we een balk verwijderd en zie je de beugel. Deze zit aan de onderkant vast op de ipe balk maar is niet gelast oid. Beugel kan enigzins heen en weer bewogen worden.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Heb je gecontroleerd of de IPE het extra gewicht aankan?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
  Op de eerste foto staat een oud model gordinglas.
  Kan je een schets maken hoe het eea opgebouwd is?
   

  Jaap1988

  • #6
  Beste Rola,

  Als het goed is is het een H balk bij nader onderzoek. Het lijkt erop of de raveeldrager(of andere benaming) op de H balk ligt bevestigd aan de gording. Van wat ik kan zien en op de foto’s zit deze niet vast op de H, wellicht verder de H balk op maar hier zit een tussenwand met frame van L naar R van het huis. Dat wil zeggen dat de gording dan ook weer opnieuw begint aan de andere kant van de wand en vervolgens doorloopt naar het andere kan van het huis. Wellicht helpen de tekeningen

  Ik wil alleen aan de voorste helft van het huis 3 extra gordingen plaatsen om zo de vide dicht te maken. Ik kan echter geen raveeldragers vinden die je op een H balk kan monteren of wellicht een ander montage idee?   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Die bestaan ook niet daar las je gewoon een stukje hoekstaal aan of iets dergelijks
   

  Tiho

  • #8
  Aangezien de gemiddelde klusser niet kan lassen en er nog wel meer nadelen aan kleven, kun je dat hoeklijntje ook monteren met een boutverbinding.
   

  Jaap1988

  • #9
  Lassen is voor mij geen probleem en heb diverse soorten las technieken in de loods staan maar niet ideaal in een aangekleed huis. Wellicht bouten op de H balk. Gewicht en constructie zorgt er wel voor dst de boel niet verschuift denk ik.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu