Gordijnrails ophangen, 15cm isolatie overbruggen

Esnage

  • #1
Hallo allen,
Ik wil een gordijnrails monteren aan een muur, maar nu zit ik met een probleem.
Aan de binnenkant van deze kamer is 15cm dikke isolatie gemonteerd, en het is afgestuct op de isolatie, dus geen gipsplaat ertegen bevestigd oid.

Om de rails stevig op te hangen moet ik dus 15cm isolatie overbruggen om enigszins in iets stevigs te boren.
Ik heb geen slagpluggen kunnen vinden van die lengte, en nu weet ik effe niet hoe ik dit het beste kan aanpakken.

Ik heb twee potentiële scenario’s bedacht; ten eerste ik boor 18 cm diep met een lange boor 6, dan frod ik een stuk dun draadeinde met een plug in het gat en op het uiteinde monteer ik de bevestiging van de rails.
Tweede mogelijkheid; ik snij een flinkstuk uit de isolatie, monteer op 10cm van de muur een balkje van 4x2 over de lengte van de rails (met pluggen etc fatsoenlijk in de muur, dus een soort ‘tussenstation’). Daarna dichtpurren; gipsplaat ervoor en terug afstucken.

Het eerste heeft mijn voorkeur; heeft iemand tips/ideeën waarom dit wel/niet zou werken? Ik hoor het graag.

E4267FB9-D7E1-4352-AF93-F928C54506E9.jpeg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
waarom niet op het plafond?
 

Esnage

  • #3
Dat hebben we ook even overwogen, maar het ziet in dit geval gewoon niet mooi uit. Ik wilde eerst onderzoeken wat de andere opties zijn
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
niet aan het plafond monteren maar aan de zijkanten?
 

robdeb

  • #5
Over wat voor een isolatie hebben we het? In wat hardere materialen kun je van die wokkels draaien, die kunnen nog best wat houden.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Gat boren van bijv. 8mm, gat volspuiten met een hightack lijm en er een m5 draadstang in duwen/draaien.
Uit laten harden en je rolgordijn monteren.
 

Esnage

  • #7
Het is recticel isolatie, dus die wokkels zal idd wel stevig zijn maar de gordijnen zijn zwaar en lang dus op een goeie dag zal dat toch los beginnen te hangen vrees ik.
@Gerrit B bedankt voor je suggestie! Dat lijkt me ook een goede oplossing
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #8
Bij zware gordijnen gaat ook een m5 draadstang doorhangen vrees ik, zeker als de gordijnrail op afstand van de muur komt te hangen.

Het draadeind moet dan de dikte van de isolatie plus de afstand van de rail tot de wand overbruggen. Daar krijg je best wel een forse hefboomwerking.

Ik zou denk ik toch kiezen voor een kamerhoog gordijn met een rail tegen het plafond. Aan de linkerkant even een bocht eraan buigen en dan is het een keurige en goed uitvoerbare oplossing.
 

Willem16

  • #9
Neem een hoitschroef van 200 of 210 mm lang. Ze bestaan. Je moet alleen even zoeken.
 

Gestel99

  • #10
Heb zoiets ooit gedaan met een stok van ca 60mm om een lamp, wel lichter waarschijnlijk. Dus in de lengte erin en dan kopsekant voor bevestiging. Weet niet hoe compact het schuim is, maar dikkere en meerdere punten zorgt voor meer draagvermogen. Gatenboor voor een overmaats gat en idd met o.a. tack erin lijmen. Ff checken reactie schuim. Zoiets denk ik aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu