Gordijnrails bevestigen

Bart2021

  • #1
We gaan nieuwe gordijnrails hangen echter dient deze door te lopen tot in de hoek (zie foto). Nu moet de rails wel op ongeveer dezelfde afstand worden gehangen als de huidige. Maar dan kan ik dus geen steunen in de hoek monteren want daar is geen ruimte voor. Hoe kan ik de rails toch goed vastzetten want uiteindelijk hangt aan dat uiteinde het linkergordijn als de gordijnen worden opengedaan. Is een goede lijmkit daar een oplossing voor, dus voldoende draagkracht?

IMG_4542.jpeg IMG_4543.jpeg
 

Lampje45

  • #2
Hoe sterk of de lijm ook zal zijn, je bent altijd afhankelijk van hoe vast of de verf zit, ik zie je daar geen succes mee boeken.
En het ligt er helemaal aan wat voor type gordijnrail of je neemt.
Het hoogteverschil moet natuurlijk wel weggewerkt worden met een vullat.
Dan zou ik toch kiezen waar je door de kern van de bovenkant een gaatje kunt boren en met een schroef in de hoek vast zetten.
Bij bepaalde rails heb je eindstopprofielen die in de rail passen en er dik onderuit steken zodat je deze aan de muur vast kunt zetten.
 

HenkL14

  • #3
De rail moet op de zelfde lijn komen als de voorste op de foto?

Dan komt de rail te strak langs de muur en kan het gordijn er ook niet langs.

Er zijn bedrijven die een gordijnrail op maat kunnen buigen, misschien is dat een idee: twee kleine bochtjes zodat de rail wel in de huidige lijn kan blijven maar bij de muur er wel iets verder vanaf komt?

Lijm of een montagekit zou ik bij een gordijnrails niet aandurven.
 

Bart2021

  • #4
Dank voor de reacties. Een bocht laten buigen is een hele goede optie!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu