Gordijnrail aan metalstud plafond bevestigen

Billy21212

 • #1
Beste mensen, misschien al eens eerder behandeld, maar ik kan het niet vinden.
Ik heb een gipsplaten plafond, 12,5 mm bevestigd op metalstud profielen, ik wil een gordijnrail gaan bevestigen aan het plafond enwel zodanig dat de railsteunen in de metalstud profielen bevestigd kunnen worden, nu heb ik al het gebruik van tuimelpluggen bekeken maar dat vraagt een behoorlijk groot gat, vraag is het mogelijk de railsteunen goed en stevig te bevestigen (hangend) aan de metalstudprofien zoja, zijn er speciale pluggen omdi karweitje te klaren, voor de duidelijkheid, gordijnrail is 6,39m lang , hoogte gordijn 2,85m, steunen om de 44 cm geplaatst.het metalstud profiel loopt in de volledige lengte onder de steunen en is opgehangen aan de balklaagconstructie.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Je kunt zo direct in de metalstud de beugels vast schroeven.
  Daar heb je geen pluggen voor nodig.
  Je kunt dan het beste zelfborende schroeven gebruiken.
  Die zijn in diverse soorten verkrijgbaar.

   

  Billy21212

  • #3
  Dank je wel Peter, nu lijken mij dit schroeven die niet zomaar in de eerste de beste bouwmarkt te krijgen zijn, heb jij een aanwijzing waar ik wezen moet.

  Bedankt
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Volgens mij, verkopen ze die ook gewoon in de doorsnee DHZ bouwmarkt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu