Gootsteenafvoer

ElsB

  • #1
Hallo,

Mijn keuken is 2jr geleden aangelegd. Afvoer borrelde, ook als vaatwasser aan was, dus korrels en soda erin gedaan. Geen echte verstopping nog maar als ik gootsteen vol water in 1x laat weglopen dan komt het water het gootsteenkastje uitzetten. Vanaf gootsteen afvoer tig bochten dus allemaal losgehaald en schoongemaakt. Lijkt alsof het water er uit gegooid wordt bij stuk afvoer vaatwasser: rioolbuis waar flexibile slang in hangt. Lastig om er bij te komen ivm afvalbak, boiler en quooker. Probleem is er overigens nog steeds.

Wat me opviel: afvoer gootsteen en afvoer vaatwasser komen bij elkaar en dan gaat afvoer (40mm?) volgens mij in horizontale lijn onder rest van de kastjes verder tot hij grond in verdwijnt. Geen kruipruimte.

Een loodgieter adviseerde me om nieuwe afvoer te maken en dan 50mm of 75mm en dan schuin lopend. Daarvoor moet ik dan buitenriool opgraven/opzoeken en dan gat foor buitenmuur om in keuken te komen.

Mijn vraag: wat is wijsheid? Moet ik huidige verstopping laten doorblazen met hogedruk (je kan er alleen nauwelijks bij) of heb ik dan na jaar ofzo weer verstopping? Of moet afvoer ik helemaal laten omgooien en gat in buitenmuur laten boren etc?

Kan ik zelf nog iets doen? Ben geen klusser en geen handige mannen in mijn omgeving.

groeten vast dank voor meedenken,
Els
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is moeilijk te zeggen. Wij proberen onze afvoer zo schoon mogelijk te houden. Bijvoorbeeld pannen waar in gebakken is het vet niet met heet water af te spoelen maar met papier te verwijderen en dan verder afwassen.
Je kan is een foto maken van de situatie er zitten hier behoorlijke goede specialisten.
Is het systeem erg ongelukkig in elkaar gezet zal er niet veel anders opzitten.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Zoals je al zei dat het water het kastje uit komt als je in 1 keer laat weg lopen, dan gaat het via de overloop van je boiler er uit dus.

eigenlijk moet er een 50 of 75mm buis in dat is het beste.

Vaak zitten de afvoeren van de keukens met veel bochten aan gesloten.

Plaats eens een foto zoals deze is aan gesloten.
 

ElsB

  • #4
Ik krijg afbeeldingen niet geupload, als ik op versturen klik lijkt er niets te gebeuren. :?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Misschien moet je de foto eerst wat kleiner maken.
Na klikken op versturen even wachten tot afbeelding in beeld komt en dan klikken op afbeelding invoegen: standaard
 

ElsB

  • #6
Van links naar rechts foto's:
nb quooker links in kastje, boiler zover mogelijk opzij geschoven (zit rechts in kastje). Afvoer gaat naar rechts achter/onder vaatwasser door.










 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Kan je niet even aangeven waar het water uitkomt. Deze aansluiting is volgens mij lastig om goed waterdicht te krijgen. Lijkt mij ook beter als deze verbinding boven de staksloten zou zijn zitten.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Heb de foto met de pijl even om gedraaid stond op de kop :mrgreen:
 

ElsB

  • #9
Bedankt Henk! :oops:

Het water komt een stukje verder eruit.. pijl 1 deel naar rechts dus, net achter die bocht. Nogmaals, alleen als er veel water tegelijk uit gootsteen moet weglopen.

gr
Els
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10


het donkerblauwe laat zien dat de buis vol water zit dus een verstopping of vernauwing, het water stroomt uit de lagere aan sluitingen van de zwarte geribbelde slangen, stroomt over.

de liggen de buis moet van af het Y-stuk met 50mm worden aan gesloten zodat het water beter weg kan, en evt verder in hoofd buis naar 75mm
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu