Gootsteen borrelt als wasmachine afpompt

Guusneus

 • #1
Weet niet zeker of plaatsing gelukt is, daarom nogmaals.

Als onze wasmachine afpompt, borrelt de sifon van de stroomafwaarts geplaatste gootsteen. De wasmachine zit stroomopwaarts aan het einde (eigenlijk dus het begin) van de lijn. We ruiken geen rioolgeur dus volgens mij trekt hij lucht, hoewel er een beluchter op de wma zit. Heb de rioolveer er al eens een meter of 10 ingedraaid maar zonder resultaat. Ik denk zelf dat het probleem is dat we geen standpijp hebben, alleen een horizontale verzamelleiding en waarschijnlijk ook te weinig afschot. Zie onderstaand stroomschema.

wasmachine+beluchter->50mm verzamelleiding, vaatwasser->50mm, gootsteen->50mm, toilet->110 mm grondleiding

Wat is de zinnigste oplossing?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk E

  • #2
  Als de wc geen klachten heeft zit er vermoedelijk vuil in de 50 mm leiding en dan zou ik die eens op een goeie manier mechanisch of met hoge druk schoonmaken.

  Is het altijd al zo geweest? dan kan het ook wel een constructieve fout zijn
   

  Guusneus

  • #3
  Hmmm, de wc loopt ook niet 100% onberispelijk door. Hangend toilet, het water komt 5-10 cm omhoog om pas daarna alsnog goed af te lopen.

  En: hoe groter de boodschap, hoe moeilijker de wc afloopt.

  Misschien toch maar eens een camera-inspectie? Kan ik ook meteen naar evt. constructiefouten laten kijken.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Vaak blijkt dat de leiding verzakt is of last heeft van voor vulling (half vol water staat)  net wat je zegt camera inspectie uitvoeren tot gemeente riool.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu