Goede slangklemmen ø 12mm

Marcella

 • #1
Beste klussers,

Bij een vriend in huis was de doucheslang bij het bubbelbad lek.
De slang is niet in zijn geheel te vervangen omdat de aansluiting zit weggewerkt onder een betegeld paneel naast het bad waar de kranen in bevestigd zitten. De slang komt door een gat in dit paneel naar boven.

Wat we nu geprobeerd hebben is de bestaande slang (die lekt bij de douchekop) door te snijden en een nieuwe slang eraan te zetten.
De nieuwe slang hebben we ook doorgesneden en de oude en de nieuwe hebben we aan elkaar bevestigd door ze op een stukje alu pijp van 10 mm ø te schuiven. Dit past mooi strak maar als je de douche aanzet lekt er toch nog een beetje water door.
Nu heb ik geprobeerd er een slangklem op te zetten. Dit is het type wat vroeger gebruikt werd op tuinslangen en heeft een bereik van 12 - 22 mm.
Maar als je hem op zijn kleinst hebt is ie niet meer perfect rond en gaat de verbinding erger lekken dan zonder slangklem.

Wat zou ik als alternatief kunnen gebruiken om deze verbinding toch dicht te klemmen en waar kan ik dat vinden?

bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • DexterXL

  Specialist Verwarming
  • #3
  Gewoon betere slangklemmen halen, kan bv bij een automaterialenzaak
  of zelfs bij de autogarage om de hoek :idea:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu