Glasvliesbehang laat los tijdens sausen (1ste laag)

Liflaf

  • #1
Hallo allemaal,

Ik zit met een klein probleem omtrent mijn glasvliesbehang, deze laat namelijk los tijdens het sausen van de 1ste laag.

De volgende handelingen heb ik uitgevoerd, voordat ik met het sausen begon.
- Muur voorgestreken met voorstrijkmiddel, een week laten drogen.
- Muur volgezet met speciale glasvliesbehang lijm.
- Banen aangebracht, daarna 2 weken laten drogen om de lijm goed uit te laten harden.
- Naden nog extra mooi wegwerken met muurvuller.

Vanochtend ben ik begonnen met het sausen van de muur/glasvliesbehang. Wat mij meteen opviel is, dat ik behoorlijk wat muurverf nodig had om het een beetje dekkend te krijgen. Toen ik halverwege was, zag ik dat het glasvliesbehang bij de naden los liet. Met een plamuurmes keek ik voorzichtig of dit een enkele plek betrof, maar tot mijn stomme verbazing kon ik zo het behang los trekken.

Voordat ik vanochtend aan de klus begonnen ben, heb ik juist nog gecontroleerd of er mogelijke luchtbellen, danwel losse behangdelen aanwezig waren. Ik ben nogal "pietje precies" en die waren er beslist niet.
Inmiddels heb ik de gesauste banen eraf gehaald en zal ik de overige banen nog verwijderen. Voordat ik weer opnieuw ga beginnen, ben ik er benieuwd wat ik nu fout heb gedaan, iemand advies of ideeën?

Is het bijvoorbeeld normaal, dat het glasvliesbehang "los" raakt door de muurverf en dat het na droging juist hecht aan de muur? Had ik er dus niet aan moeten zitten en moeten wachten tot het volledig was uitgedroogd?

Ter info. Ik heb een A-merk glasvliesbehang gebruikt geen prutszooi van de bekende bouwmarkten. Ook de lijm was van een A-merk en speciaal voor glasvliesbehang.

Ik verneem graag.

gr. Olaf.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Tja Olaf, A-merken zijn kwalitatief het beste als ze ook op de juiste manier worden verwerkt.

Het glasvezel is blijkbaar niet verzadigd. Direct het aanbrengen is het de bedoeling dat er nogmaals met de lijmvachtroller over de baan wordt gerold, tenzij er voorbehandeld glasvlies is gebruikt.

Voorstrijk over glasvlies is gewoonlijk niet nodig als de ondergrond voldoende verzadigd is. Is deze dat niet, dan zorgt een onregelmatige inzuiging ervoor dat er onthechting ontstaat ( los behang).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu