Glasvliesbehang dat niet goed heeft gehecht

Rmulder

  • #1
Beste medeklussers,
Mijn moeder en ik zijn al jaren een succesvol behangersduo, maar nu hebben we toch een blunder begaan. We hebben een wand behangen met glasvliesbehang, maar toen ik ging witten, bleek het behang niet goed gehecht te hebben. De gaatjes in het behang blijven dus zichtbaar, ook met 2 of 3x verven. Dit komt doordat de ondergrond tamelijk poreus is. We hebben wel extra lijm er op gesmeerd, maar achteraf bleek dus dat we de wand hadden moeten primen.
Het oppervlak is te groot voor noodgrepen, zoals met een spuitje lijm erachter spuiten, of open snijden en opnieuw dichtplakken, wat met kleine bobbels wel kan.
Wat nu te doen? Ik ben bang dat ik het behang er weer af zal moeten halen, de wand moet reinigen, primen en dan weer opnieuw behangen. Ik hoop dat iemand nog een alternatieve oplossing heeft waarbij ik niet alles opnieuw hoef te doen! Alvast bedankt!
Sari
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als glasvlies niet goed hecht na het aanbrengen zult u het moeten verwijderen. U kunt wel met een vachtroller en lijm over het oppervlak gaan rollen, maar omdat dit al gesausd is loopt u gerede kans dat de lijm de muurverf gaat aantasten ( craqueleren ).

Dit is mede afhankelijk van de gebruikte muurverf in combinatie met de lijm. Is dit van dezelfde fabrikant dan is craqueleren vrijwel uitgesloten omdat deze 2 op elkaar zijn afgestemd. De werkvolgorde blijft echter andersom: eerst lijmen en daarna sauzen.

De ondergrond moet u eerst ofwel voorstrijken met verdunde muurverf of een universeel voorstrijkmiddel.
 

Rmulder

  • #3
Bedankt voor uw reactie. We gaan het behang er weer af halen, voorstrijken en opnieuw doen. Helaas, maar weer wat geleerd voor een volgende keer!
Sari
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Neemt u dan een glasvezel met een bijbehorende muurverf. Deze combinatie "scan" pakketten zijn wel wat duurder, maar het resultaat is er dan ook naar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu