Glasvezelbehang aanbrengen

BertPleizier

 • #1
In de herfstvakantie ga ik in de slaapkamer het bestaande behang vervangen door glasvezelbehang. Waar moet ik allemaal op letten bij dit behang? Is het erg anders dan "normaal" behang?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Ja Bert het is totaal anders dan normaal behang qua eigenschappen.

  Op dit forum staat uit en te na beschreven hoe je glasvezelondergronden moet prepareren, het glasvezel moet opbrengen en afwerken.

  Ook weer geheel anders dan gewoon behang.

  Voor een leek kun je het beste een zg Scanpakket aanschaffen: glasvezel en lijm zijn in zo'n set optimaal op elkaar afgestemd. Vaak geeft de leverancier er ook zijn muurverfvoorkeur bij aan, en de verwerkingsvoorschriften staan duidelijk op de verpakkingen.

  Glasvezel is er natuurlijk wel in verschillende kwaliteiten al naar gelang u wilt besteden.

  De afwerking doet u met een speciaal voor glasvezel ontwikkelde zijdeglans muurverf. Dit geeft het mooiste effect met de vezelstructuur.
  Dit zal ook de vezelfabrikant u adviseren.
   

  BertPleizier

  • #3
  Staat de uitleg op de homepage bij "muren en wanden"?
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Wat dacht u van "ergens" op het internet?"

  Nog 1 x voor in uw plakboek:

  De ondergrond moet vlak, vet- en stofvrij zijn. Rol de ondergrond 1x voor met verdunde muurverf in de kleur waarin u gaat afwerken.

  Knip / snij de banen op hoogtemaat + 10 cm. Dit werkt makkelijker met banen van 106 cm. dan steeds opnieuw een baan afknippen / afsnijden.

  Een meudbelplaat van 122 cm breed en 244 lang op schragen is een goed hulpmiddel om de banen op te leggen.

  Zet een lood lijn op de breedte van de baan vanuit een hoek - 2 cm. U begint dan altijd loodrecht. Smeer niet meer dan 1 baanbreedte tegelijk in. Doe dit met een vachtroller of blokwitter. Breng de lijm vol en vet op de wand aan.

  Breng het glasvezel aan ( de eerste baan langs de loodlijn en 10 cm langer dan de werkelijke hoogtemaat ) en veeg met een kunststofspatel vanuit het midden naar boven en beneden de baan volledig vlaken de overtoliige lijm onder het glasvezel vandaan.

  Snij met een scherp hobbymes langs een metalen rei de boven ( 5 cm overlap) en onderzijde ( 5cm overlap ) op maat.
  Binnenhoeken plakt u NIET door, buitenhoeken wel.

  De naden tussen de banen rolt u na met een nadenroller.

  Heeft u onbehandeld glasvezel dan rolt u nogmaals na het aanbrengen van de baan deze na met lijm. Dit is niet nodig bij voorbehandeld glasvezel. Welke glasvezel u heeft staat op de verpakking.

  Na droging ( 24 uur ) kunt u het glasvezel afwerken met een zijdeglans schrobvaste muurverf.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu