Glasvezel over renovlies

Hansjelinkerhandje

  • #1
Ik heb een aantal weken geleden een tweetal nieuw gebouwde muren beplakt met renovlies behang. De muren zijn van een soort prefab met aan de buitenzijden gipsplaten. De naden tussen de prefab delen zijn dichtgesmeerd.
Na het plakken van het renovlies vinden we dat er nog te veel oneffenheden te zien zijn. Er vallen hier en daar kleine schaduwen als het ware. Dit is ook het geval na twee lagen goede kwaliteit schrobvaste latex.

Ik weet nu niet meer zo goed wat ik moet doen. Nog een laag latex op de hoop dat de oneffenheden minder zichtbaar zijn? (wat ik niet denk) Of misschien een grovere glasvlies er overheen lijmen en deze latexen? Of moet eerst het renovlies er af? Andere ideeën?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
De ondergrond dient GLAD, dus vrij van oneffen heden te zijn . Renovlies kan scheurtjes in de ondergrond camoufleren, maar oneffenheden ziet u ook na 4 lagen latex.

De juiste methode is: renovlies eraf, muur vokomen glad ( dus vrij van oneffenheden maken ) , en daarna een vlies / glasvezel aanbrengen.
 

Hansjelinkerhandje

  • #3
Hoe kan ik het beste renovlies van de muur af halen zonder dat er stukken gips mee af gaan?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Indien u verwijderbare behanglijm voor glasvezel heeft gebruikt voor het renovlies, kunt u met een plamuurmes het vlies verwijderen.

In alle andere gevallen is stomen aan te bevelen.
 

Hansjelinkerhandje

  • #5
Ik vrees dat het met een plamuurmes niet gaat lukken, het zit ontzettend goed vast. Het gips wat er onder zit laat flink porren met een plamuurmes ook niet toe.
Op een gipsen ondergrond stomen, kan dat? Raakt het gips niet verzadigd met water waardoor het gaat uitzetten/losbrokkelen?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
U dient de ondergrond te bevochtigen, niet doornat te maken. Proefondervindelijk met de stomer bepalen tot hoever u kunt gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu