Glas ovendeur repareren

Steven

  • #1
Wij hebben een M-system PRF-960 N1 IX fornuis waarvan nu voor de tweede keer het buitenste glas geknapt is. Dit is een constructiefout omdat het hengsel van de oven aan de onderkant gemonteerd zit op de glasplaat, wat tot spanning op het glas leidt. Omdat de stevigheid door het ontbreken van de ruit weg was heb ik het hengsel nu op het frame van de ovendeur vast gezet.
IMG_20210429_083357_DRO.jpg

De eerste keer is de ruit gerepareerd door Boretti/M-system en is een vervangende ruit gemonteerd. Helaas kan deze ruit nu niet meer geleverd worden. De oven functioneert nog prima door de binnenste ruit en we hebben geen kleine kinderen in huis die zich kunnen branden. Ik heb de afgelopen periode gekeken op internet naar vervangende onderdelen en overweeg ook een vervangende oven, maar schrik terug van de kosten. Eigenlijk moet de oven het nog een paar jaar volhouden totdat het tijd is voor een vervangende keuken.

De huidige situatie is vooral lelijk omdat de scharnieren van de oven zichtbaar zijn. Ik overweeg daarom deze te camoufleren door een lijst om de ruit te monteren. Deze lijst zou van zwart aluminium gemaakt kunnen worden en tegen de achterkant van de RVS panelen boven en onder geplakt moeten worden. Met de juiste materialen is dat wel te doen. Daarom heb ik enkele vragen:
- hoe kom ik aan een plaatje hittebestendig mat zwart aluminium?
- Met welke hittebestendige kit zou ik dat kunnen monteren?
En uiteraard hoor ik het ook graag als iemand nog een ruit/deur van deze oven weet te liggen.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Gewoon blank alu zelf lakken met hittebestendige lak en dan een hittebestendige oven kit kopen bijv :
Deze gebruiken wij vaker voor glas van ovendeuren

Beetje schilder/glasbedrijf kan ook een ruit op maat maken voor niet zo heel veel geld.

Verder nooit meer M-system/boretti kopen. Aftersales is draamaa. Investeer liever in een goed fornuis van een echt merk.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Steven

  • #3
Ik zie geen hittebestendige kit genoemd. Misschien weggehaald omdat dit reclame is? Kun je me PM sturen?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Steven schreef:
Ik zie geen hittebestendige kit genoemd. Misschien weggehaald omdat dit reclame is? Kun je me PM sturen?
Gewoon van bekend kit en lijm merk beginnend met een B en is ook wel een grote grazer op de savannes in Afrika ;) tot 300graden hittebestendig.

@moderator je kunt ook overdrijven ik noem gewoon een algemeen verkocht product ik promoot geen webwinkel o.i.d. mag ik dan ook geen "Askoll afvoerpomp 40w" noemen ?!?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu