Glas kitten lukt mij niet...

Dimi

  • #1
Hallo allemaal,

helaas moet ik toegeven dat ik veel kan als handige klusser, maar er is een klus waar ik slechte ervaring mee heb en daarom maar uit blijf stellen en dat is het afkitten van de nieuwe (dubbele) beglazing in mijn nieuwe ramen en deuren.

Vorig jaar heb ik uiteindelijk met veel pijn en moeite (heel veel geviezerik, geknoei) de naden wel vol gekregen door ze "in te wrijven". Probleem is dat ik de paar mm voorgeschreven diepte die het glasband in de sponning valt maar niet vol krijg. Ik snap niet waarom.

Ik gebruik weliswaar een goedkope kitspuit maar heb niet idee dat daarom niet lukt. Als ik de naad in spuit zie je dat er (veel) lucht tussen blijft zitten. Ik krijg het niet voor elkaar om de naad lekker makkelijk vol te laten lopen en dan maar even af te messen.

Het ziet er allemaal zo eenvoudig uit op youtube, waarom lukt het mij dan niet? Ik had de opening van het spuitje van de kit wel redelijk klein gehouden omdat ik dan idee had dat de kit goed in de spleet zakt, maar moet ik de opening niet juist veel breder maken? Zodat er veel meer tegelijk uit komt en de naad dus ook vlot vult?

Ik heb wel gekkere klussen gedaan en ben verbaasd dat iedereen goed af lijkt te gaan met ramen afkitten en dat mij maar niet wil lukken :roll: Alvast hartelijk dank voor de mentale steun... :D

 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Toetje wat groter afsnijden.
Goede kitspuit gebruiken, anders moet je veel te hard knijpen.
Koker kit eerst in de zon leggen helpt ook.
Wat voor kit gebruik je, sommige zijn idd redelijk stug.
 

Dimi

  • #3
Hoi, bedankt voor je reactie.

Heb de koker in warm water gelegd (merk met zomer vogeltje, de wel bekende overschilderbare), inderdaad grotere opening. Geweldig! Wat een verschil. Bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu