Glansgraad zijdeglans

Cheekyboy

  • #1
Ik ben begonnen een nieuwe, witte afgewerkte houten deur te schilderen, het betreft hier zijdeglans verf die ik gebruik. Verhoogt de glansgraad van deze zijdeglansverf richting hoogglans gaandeweg ik meerdere lagen gebruik? bv 3 lagen of zelfs 4.?
Het zou een alternatief zijn voor hoogglansverf, want ben wat verbaast dat mijn eerste laag niet of nauwelijks glanst. bedankt
 

Kacheltje

  • #2
De glansgraad van zijdeglans zal niet veranderen naarmate je meerdere lagen op zet. Hoogglans ga je niet bereiken met meerdere lagen.
 

Tiho

  • #3
Watergedragen of terpentineverdunbaar? De eerste vind ik ook minder glanzen.

Waar heb je ze geschilderd? Binnen of in de schuur bv. Bij welke temperatuur.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Het kan zijn dat u Satin heeft gebruikt. Deze heeft een lagere glansgraad dan Halfglans ofwel Semi-Gloss.

Watergedragen verven kunnen niet die glans bereiken die terpentineverven wel hebben. Dit verschil is tussen beide in de hoogglans terpentineverf en hoogglanzende (!) watergedragen versie goed te onderscheiden.

Dit heeft ook indirect met de applicatienmethode te maken: een roller, die veelveeldig bij verwerking van watergedragen wordt gebruikt, geeft meer structuur dan een besleten kwast. Die grovere structuur breekt de glans.
 

Cheekyboy

  • #5
Het is watergedragen verf en geschilderd bij kamertemperatuur. Hoogglans verf zal waarschijnlijk wel de oplossing moeten worden voor mij
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Hoogglanzend dan, als u bij watergedragen verf blijft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu