Gipsplaten afvoegen

Bartdewitte

  • #1
Hallo klussers,

op mijn zolder heb ik gipsplaten dikte 125mm met AK gemonteerd. Deze wil ik gaan afvoegen en heb daarvoor gipsplaatvoegenvuller en wapeningsgaasband in huis.
Mijn vraag: moet ik als eerste de wapeningsband aanbrengen en daaroverheen (in laagjes) afvoegen of moet ik eerst de naad dichtsmeren, vervolgens de wapeningsband en tenslotte afvoegen ?

en mijn tweede vraag: is het noodzakelijk te eindigen met een finisher?

alvast veel dank voor de reactie,
met vriendelijke groet
Bart de Witte
 

Stax

  • #2
Eerst wapeningsband, dan dichtsmeren. Ik snap niet wat je met afvoegen bedoelt, in principe smeer je de naad in twee keer dicht (dik dichtsmeren, drogen, eventueel bijschuren, daarna fijn dichtsmeren, drogen en eventueel fijnschuren).
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Voegenvuller is een finisher toch?

Van een fabrikant:
• Naden vullen, wapeningsgaas inleggen en met de
spaan „in“ de K* Fugenfüller drukken.
• Voor de tweede laag K* Fugenfüller wordt
aangebracht, dient de voorgaande laag volledig droog
te zijn.
• Schroefkoppen eveneens afwerken.

Andere fabrikant:
5. Afwerken
Breng R*gips Zelfklevend Wapeningsband over de naden aan en vul deze met Wandplaat Vuller. Schroefgaatjes en eventuele beschadigingen worden op dezelfde wijze afgevoegd, echter zonder Wapeningsband. Nadat de Vuller is uitgehard, indien nodig, licht schuren. Hierna brengt u een toplaag aan van * voor een glad resultaat. Voordat u de wand gaat afwerken, het totale oppervlak voorstrijken met * Diepgrond.

Het wil dus nog wel eens verschillen. Zelfklevend band plak ik eerst over de naad. Een eventuele naad eronder wordt door het gaas heen gevuld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu