Gipsplaatschroeven verwijderen

De boez

  • #1
Ik ben de zolder aan het isoleren. Dit hellende dak is afgewerkt met gipsplaat. De vorige eigenaar heeft de gipsplaatschroeven vol geprut met een voegmiddel. Het is in ieder geval goed te zien waar de schroeven zitten...

Mijn idee is om de gipsplaten los te schroeven, en na het aanbrengen van de isolatie, opnieuw te gebruiken. Hiervoor moet ik wel een oplossing vinden om de schroeven uit het gips te draaien. Nu past er natuurlijk geen bitje in :cry: Ik heb gedacht aan het uitboren met een klein boortje, of het gebruik van een priem om het bitje in de schroef schoon te maken. Beide hebben weinig effect. Hebben jullie een gouden tip? :roll:
 

Geus

  • #2
Normaal werkt het wel met een priem o.i.d. Meeste gips eruit wippen. Dan bitje er stevig indrukken en losdraaien. Zorg wel voor een goed passend bitje.
 

StefanD

  • #3
Je zou het kunnen proberen met een recht schroefbitje. Nadeel van een kruisbit is dat de kop vrijwel schoon moet zijn omdat het bitje anders niet pakt. Met een recht bitje hoeft dat niet.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Met de vorige schroef even vooruit in de kop draaien. Dan het bitje goed in de schroef duwen en eruit draaien.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Als het zwarte schroeven zijn dan van een passend philips bitje zover de punt er af slijpen tot het bitje nog net pakt.
 

De boez

  • #6
Bedankt voor de reacties. Het gebruik van een priem was dan nog niet zo'n slecht idee. Misschien iets meer tijd investeren.

Het gebruik van een plat bitje klinkt ook wel goed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu