Alternatief gipsplaatschroeven

Pinkpanter135

  • #1
Hallo allemaal,

wat kan ik als alternatief voor gipsplaatschroeven gebruiken? De langste lengte van een gipsplaatschroef is 55 mm (wat ik heb kunnen vinden op internet). Ik heb lengtes van 140 mm nodig. Kan ik met verzinkte spaanplaatschroeven schroeven in een gipsplaat? En heeft dit gevolgen voor het roesten? De gipsvezelplaten worden ook in vochtige ruimtes geplaatst.

Graag verneem ik uw reactie.

Groeten Panter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het lijkt me handig te vertellen waarom de schroeven zo lang moeten zijn, misschien komt er wel een andere oplossing.
 

Pinkpanter135

  • #3
Hallo Jan,

De lange schroeven zijn nodig om gipsplaten te bevestigen tegen de kepers van mijn dak. Ik wil namelijk eerst 10 cm harde isolatieplaat bevestigen tegen de kepers-sporen, vervolgens een damopen laag en dan gipsvezelplaat er tegen aan. Echter moet ik schroeven hebben die 140 mm lang zijn (10 cm isolatie + 1 cm fermaceel) om alles op te kunnen hangen. Wat belangrijk is, is dat ze vochtbestendig zijn en niet roesten, aangezien ze tegen gipsmateriaal bevestigd worden. 14 cm lange gispplaatschroeven bestaan niet, dus vandaar dat ik naar een alternatief zoek.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Het is niet gebruikelijk om gipsplaat door een isolatieplaat heen te monteren. Maar altijd op rachelwerk. Ik denk dat dit problemen gaat opleveren.

Er zijn ook isolatieplaten met een gipsplaat erop gelijmd. Al weet ik niet of deze zijn bedoeld voor een schuine toepassing. Zelf lijmen lijkt me niet verstandig als de platen hangen.

En verzinkte schroeven kunnen niet gebruikt worden bij gips.

In dit geval kan je een regelwerk aan de gordingen vastmaken, dus voor de isolatie langs. Pas de afmetingen rachels aan aan de overspanning.
 

Pinkpanter135

  • #5
Hallo IJkenhout,

Heb je wel enig idee welke schroeven wel bestand zijn tegen gips (naast gipsplaatschroeven)? Persoonlijk dacht ik aan Dynaplus buitenschroeven met AR coating (Anti-Roest). Echter zijn deze wel weer vrij prijzig...

Daarnaast zit ik toch te denken om rachelwerk te maken, zoals je het ook aangeeft. Ik denk dat ik hierdoor de kepers/sporen minder belast zal worden.

Trouwens, heb je enig vermoeden wat voor problemen er kunnen optreden indien ik door de gips/isolatielaag/keper heen schroef (als 1 pakket aan elkaar dus)...

Groeten Panter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu