Gipsplaat verlijmen op kalkzandsteen

R1der

  • #1
Goedemiddag,

Bij de renovatie van mijn badkamer blijkt de raaplaag niet goed gehecht te zijn aan de onderliggende wand van kalkzandsteenblokken (niet voorgelijmd zo te zien), waardoor de wanden nu kaalgemaakt zijn. De huidige wanden zijn vlak, met een paar scheuren waar een gemetseld douchemuurtje verankerd was.

Ik overweeg nu gipsplaten verlijmen (mbv gipslijm/kleefgips) op de wanden om een goede ondergrond voor het tegelwerk (tegel 70x25 en 80x40) te verkrijgen (ivm ruimtegebrek kan er geen regelwerk aangebracht worden).

Wat kan ik het beste hiervoor gebruiken: WR groene gipsplaat, gipsvezelplaat of H2O cementgebonden plaat van die andere dure leverancier? Hoe meer product documentatie ik doorlees hoe onduidelijker het wordt voor mij. Of kies ik hiermee sowieso voor de verkeerde oplossing?
 

Marcn88

  • #2
Als de muren sterk zuigend zijn behandelen met voorstrijk voor zuigende ondergrond en dan aanrapen die handel, gips in de badkamer tegen de muur "plakken" is prutsen en je kunt dan over een paar jaar nog een x renoveren
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Dit wordt in België nog soms gedaan, dat de gipsplaten met dotten gips tegen de muren worden vast gezet.
Het nadeel hiervan is, dat je bijna niets tegen de muur op kunt hangen, want het risico dat de platen los komen, is groot zeker op de langere duur.

Het best is inderdaad de muren uit vlakken met een cement gebonden product.
En zeker bij dit formaat tegels, is het belangrijk dat de muren heel vlak staan.


Dus gipsplaten tegen de muur lijmen, is geen goede oplossing.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu