Gipsplaat naden vullen met extra toplaag, nodig?

Sander02

  • #1
Die bekende gipsplaat fabrikant heeft het bij het opvullen van de voegstrook over een toplaag over het vulmiddel voor extra glad resultaat. Is dat nu echt een wereld van verschil of willen ze gewoon wat extra verdienen.

Wapeningsgaas, opvullen 2 keer en dan gladschuren, laagje voorstrijk en dan 2 lagen verf geeft toch prima resultaat???

Of heb ik het mis? heb namelijk 1 kamer al op deze manier gedaan en redelijk te vreden. Moet sommige stukken nog een beetje extra opvullen want na het verven zie je dat sommige plekken in de voeg niet 100% goed gevuld bleken.

De kamer waar ik nu mee bezig ben heeft ook een plafond van 1,25mm platen en dus brede voegstrook. Die moeten natuurlijk mooi glad gevuld worden.
 

Henri 1970

  • #2
Het is prima mogelijk om met de voegenvuller die u gebruikt heeft ook de toplaag aan te brengen. Een speciale finish dient alleen maar voor het gemak, maar heeft verder geen belangrijke meerwaarde. De meest gangbare producten zijn dan ook vulmiddel en afpleister in één.
mvg Henri
 

Sander02

  • #3
Prima, dank u wel. Ik had al het idee dat het een beetje overbodig was.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #4
Het voordeel is de gladheid van zo'n finisher.
Je ziet dan ook minder de voegnaden lopen ná het sauzen.

Ik zou het wel doen...........
 

Sander02

  • #5
Is dat spul soms ook makkelijker te schuren?

Mijn voegen zijn nu nog niet compleet gevuld. Heb ik gecontroleerd met de waterpas. Ik neem aan dat je dan nog eerst deze aanvuld met hetzelfde vulmiddel en dan pas finisher? Zal eerste eens kijken hoe het met alleen vulmiddel wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu