Geyser vaillant mag 275/12 xip brander werkt niet

Josklein

  • #1
Tweedehands vaillant geiser compleet gereinigd en geïnstalleerd, maar geeft geen warm water. De brander gaat niet aan wanneer ik een warmwaterkraan open. Er komt wel een mooie straal water uit de kraan, maar is helaas koud. De ontsteking werkt wel en er brand dan ook wel een mooie blauwe waakvlam. Deze waakvlam gaat na paar seconden uit en word daarna weer opnieuw ontstoken. Dit herhaalt zich telkens en ik hoor daarbij ook een klik in de gasregelaar.

Brander is schoon
Warmtewisselaar is schoon
Waakvlam brand wel
Batterijen zijn vol
Nergens lekt water of gas
Butaan gasfles zit vol
Ik heb het membraan bekeken, heeft op't oog geen gebreken.

Enige vreemde is dat de butaanfles via stuk slang is aangesloten op 12mm koperbuis van 40cm. die koperbuis gaat dan over naar 15mm, zo'n 50 cm en zit daarmee via een gasafuiter op de gastoevoer van de geiser... Ik dacht misschien dat de overgang van 12 naar 15mm buis (dus niet andersom) zorgt voor een te lage gasdruk bij de geiser? Kan dat? Of zijn er nog andere oorzaken mogelijk voor deze storing? Ik hoor het graag, bvd.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
U heeft een van de meest ingewikkelde geisers die er van Vaillant bestaan.

Door het branden van de waakvlam wordt een spanning opgewekt die tevens een stroom van ca. 500 mAmp laat lopen om de hoofdgasklep te openen.

Dat ontbreekt bij u vandaar dat die waakvlam weer uitgaat.

Er moet aan nogal wat voorwaarden voldaan worden voordat de geiser in bedrijf komt.

Helaas is het op afstand geen optie om daar enig zinnigs op te antwoorden bij een probleem zoals u verteld.

Haal er een in Vaillant gespecialiseerde vakman bij of iemand van de importeur van Vaillant zelf die hebben ook de juiste onderdelen om dergelijk klussen te klaren.

Vr Gr en succes ermee
 

Josklein

  • #3
Bedankt voor reactie. Pech dat dit zo'n ingewikkeld apparaat is...
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Is het toestel wel omgebouwd naar flessengas?
 

Josklein

  • #5
Naar mij weten is de geiser geschikt voor flessen, butaan/propaan, maar hoe zou ik dat aan de geiser zelf kunnen chekken?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Je kunt even op het typeplaatje kijken, welke gassoort genoemd wordt. Maar dat geeft geen zekerheid, het toestel kan omgebouwd zijn zonder het plaatje te wisselen.

De inspuiter geeft zekerheid.

Aansteekbrander: No 23 voor flessengas, No 40 voor aardgas
Hoofdbrander: 7-075 voor flessengas, 7-150 voor aardgas.

De drukregelaar op de fles moet 25-35 mbar geven. Niet meer, dan gaat het ook mis.

Zie ook https://www.vaillant.nl/pdf-neu/mag-275-12-xz-144439.pdf
 

Josklein

  • #7
Check. Is geschikt voor flessengas. Drukregelaar op fles is max 30 bar, dus ook prima... Bedankt voor't meedenken allen! De oplossing heb ik nog niet en de tijd begint te dringen...ik schaf een andere geiser aan. Iemand nog een leuke bestemming voor deze vaillant;)?
 

Marcn88

  • #8
Waarom weer een geyser als t ook een kleine (combi ketel) kan zijn, onderdelen vaak goedkoper/toestel goedkoper/veiliger kijk is naar een *tergas deze ketels zijn alleen tapwaterzijdig te gebruiken
 

Josklein

  • #9
Het verhaal word nog interessanter... Ik heb een nieuwe geiser aangesloten, werkte ook niet. Heb daarna de gasfles met kort 15mm buisje aan de nieuwe geiser gesloten en werkte toen perfect. Ik dus de nieuwe geiser eraf en de oude eraan, maar met zelfde korte Gasaansluiting, werkte die vaillant perfect! Probleem zat 'm dus blijkbaar in de gasaanvoer, waar ik in begin al m'n vragen bij had.

Maar...

Na 1 keer de oude vaillant werkend te hebben gezien, lijkt hij nu wel dood... Er gebeurd niets meer, ik hoor ook geen ontsteking of vonken. Batterijen vervangen, helpt niet. Wat zou er nu aan de hand kunnen zijn?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu