Gewicht zonnescherm belasting aan gevel

Berk06

  • #1
Hallo allemaal twee jaar geleden is mijn huis gerenoveerd de gevel van mijn achtertuin van eerste verdieping hebben ze een nieuwe muur gemetseld ik wil een zonnescherm ophangen van 6 meter met 5 ophangbeugels die 110 kg weegt mijn vraag is kan een muur dat wel aan dat gewicht ik wil het ankeren met chemische anker maar ben bang dat de hele gevel naar beneden komt iemand enige idee.

Alvast bedankt Berk.
 

Patricio

  • #2
Beste Berk06,

Als eerste neem ik aan dat het complete zonnescherm 110 kg weegt en niet per beugel. dat zouden wel hele zware beugels zijn.

Wat betreft het gewicht aan de gevel. Dit zal niet zoveel last geven denk ik. Beter kunt u deze vraag aan de/een aannemer vragen.

Wat veel belangrijker is is de trekkracht die op de chemische verankering komt. Dit heeft met meerdere factoren te maken. nl type scherm, breedte van scherm en zeer zeker de uitval. hoeveel wind komterop het doek.
De wind tilt namelijk het doek en armen op. deze krachten worden opgevangen door het scherm en daarbij dus op de bevestiging aan de muur.
Hoe dichter de steun van het scherm bij de arm zit, hoe lager de kracht op de bevestiging.

of de muur deze kan hebben ligt ook weer aan de staat van de muur, type baksteen etc etc etc.

succes.

patricio
 

Berk06

  • #3
Nee klopt de scherm zelf is 110 kilo niet de beugels de muur is nieuw bakstenen zijn waalformaat ik heb de vraag ook bij de woningbouw neergelegd dus binnenkort krijg ik wel antwoord van hun over de gewicht aan de gevel de type scherm weet ik niet heb hm gekocht tweedehands op internet de uitval zal waarschijnlijk wel 3 of 3,5 meter zijn
Bedankt voor je reactie Mvg. Berk
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu