Gevlinderde betonvloer polijsten en impregneren

Klusjas

  • #1
Hallo,

onlangs is er een betonvloer (woonkamer) bij me gestort en gevlinderd. Vandaag heb ik een prijs gehoord voor licht schuren en impregneren. Om geld uit te sparen wil ik dat zelf gaan doen. Kunnen jullie ajb je licht over mijn voorgenomen plan van aanpak laten schijnen? Het beoogde resultaat is een glanzende vloer na het impregneren.

Het plan:

een schuurmachine voor vloeren huren met een diamant pad erbij kopen. Vraag: welke grofte? Men verkoopt bij de te huren machine diamantpads grof t/m extra fijn. Mijn gevoel zegt dat extra fijn moet kunnen omdat de vloer al erg glad is. Moet dat met water gebeuren? En hoeveel tijd nadat de vloer gestort is kan dat proces uitgevoerd worden?

Daarna wil ik de vloer gaan polijsten met een polijstpad. Is dat wel nodig alvorens te impregneren, en moet de vloer om te polijsten droog zijn? (voor impregneren weet ik dat wel, moet kurkdroog zijn). Moet polijsten met pasta? Men heeft kleuren polijstpads beige, rood, wit, zwart. Welke kleur voor mijn antraciete vloer?

Als de voorbereidingen getroffen zijn denk ik dat ik ook nog advies nodig heb voor het impregneren, maar met de voorbereidingen zou ik al een heel eind zijn.

Alvast bedankt, mvg
 

Klusjas

  • #2
Een update bij gebrek aan reacties:

Nadat me verteld was dat de vloer na een dag beloopbaar was, ben ik na twee dagen erop gaan lopen. Hierdoor zijn er witte voetstappen op de vloer gekomen die er niet meer uit gaan.

Pas hoorde ik dat een vloer schuren alvorens te impregneren helemaal niet nodig is als er geen curing laag aangebracht is. Het advies was eerst dweilen met warm water met een scheut schoonmaakazijn en dan met water. Na het droogtrekken van de vloer waren er witte aanzetten zichtbaar van de trekker. Dus nog maar een keer gedaan zonder droog te trekken. Hierdoor sloeg de vloer op aan aantal plaatsen wit uit, wat wel zijn charme zou hebben, ware het niet dat de eerder genoemde voetstappen er niet uit wilden.

Dus met een schuursponsje lokaal geprobeerd deze eruit te poetsen. Resultaat: afwijkende plekken op de vloer. De man van het vloeren schuur/polijst/impregneer bedrijf zegt dat waarschijnlijk met alleen schuren de voetstappen niet verdwijnen, met polijsten zou die kans groter zijn (wat ook drie keer zo duur is).

Weet iemand of het voor een doe het zelver te doen is om een vloer te schuren met een gehuurde machine? Moet dat droog of nat?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Persoonlijk zou ik de vloer niet gevlinderd hebben als ik hem wou schuren en impregneren of lakken.

het beste is schuren van grof naar fijn en vervolgens polijsten.

vlekken zijn niet te beoordelen zonder foto.
maar met schuren ben je ze waarschijnlijk wel krijt
 

Klusjas

  • #4
Hallo, bedankt voor je bericht. Zag het net pas in m'n spambox. Ik ben met een bedrijf aan het overleggen wat de beste manier is om het recht te trekken. Polijsten wordt idd als optie genoemd. Mvg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu