Gevelreiniging: Zandstralen of waterstralen ?

Shine2

  • #1
Mijn woning dateert uit 1926. De gevel is behoorlijk vies en de voegen zijn in barslechte staat. Kortom, tijd om hier wat aan te gaan laten doen.
Nou lees ik dat er verschillende manier zijn mbt gevelreiniging:
Waterstralen of Zandstralen.
Over de beste gevelreinigingsmethode verschillen de meningen behoorlijk.

Vraag:
Welke methode is de beste, aan te raden methode voor het reinigen van een stokoude buitenmuur?
 

Michiel_H

  • #2
Ik denk dat dat behoorlijk afhangt van de situatie. Ik zou er eens een keer naar kijken met een specialist. Er zijn namelijk nog veel meer methodes dan die twee.
 

Pepjo

  • #3
Kijk hier zeker naar met een specialist.
Deze oude stenen zijn meestal niet zomaar te reinigen. Het oppervlak is minder hard dan hedendaagse stenen en bovendien zijn ze door de ouderdom aardig verweerd geraakt.

Als je dit te drastisch aanpakt heb je kans op grote beschadigingen van je stenen en gevel. Misschien is het beter om de gevel alleen opnieuw te laten voegen.

Maar zoals gezegd, dit is iets wat een specialist ter plekke moet bekijken.
 

Shine2

  • #4
De bedoeling is ook dat ik het door een gevelreinigingsbedrijf laat doen. Echter het ene bedrijf zegt: waterreinigen, het andere adviseert zandstralen.
De gevel kan gereinigd worden, dat staat onomwonden vast. Alleen de te gebruiken methode, daarover verschillen de visies van de bedrijven.
Tja, als consument weet je het dan ook niet meer, vandaar de vraag.
 

Fiesiekus

  • #5
Als het met water kan, lijkt me dat veiliger voor de gevel en veel minder belastend voor de omgeving. Moet je eens zien wat er aan voorzieningen gebouwd moet worden voor zandstralen en wat een troep het in de omgeving geeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu