Geschuurd geolied eiken niet meer waterbestendig, wat nu?

Daniel_v_d

  • #1
Dag,

De ladefrontjes van onze keuken zijn van massief eiken en we wilden ze schuren omdat ze 10 jaar oud zijn en opnieuw olien of lakken. Ons werd verteld dat ze behandeld waren met olie en dat we ze daarom opnieuw moesten olien en niet lakken. We hebben ze flink geschuurd en daarna drie lagen teakolie erop gedaan. Nu krijgen we echter een vlek bij elke druppel water die er op komt... Wat moeten we doen? Opnieuw olien? Weer schuren en dan met lak behandelen? Opnieuw schuren en iets met beits doen?
 

Sjaan Smit

  • #2
Weet wel dat als ze gelakt zijn dat ze dan beter tegn water kunnen dan alleen geolied... Misschien eerst olien in de gewenste olie en daarna aflakken....
 

Daniel_v_d

  • #3
Bedankt! Het werd me verteld dat olie en lak niet samen gaan en dat een oppervlak die een keer geolied is, niet gelakt mag worden. Vandaar dat we voor olie gekozen hebben. Klopt dat?
 

Sjaan Smit

  • #4
Heb ff gespeurd op internet en kwam het toch wel tegen dat eerst olien en daarna lakken tot de mogelijkheden behoort........
 

Swblom

  • #5
Dan ben ik toch benieuwd met welke produkten dit gaat lukken. Ik ken alleen de vuistregel dat je over olie nooit meer kunt lakken.
Eventueel een beitsachtig produkt voor de kleur en dan aflakken kom je wel vaker tegen.
 

Sjaan Smit

  • #6
Ik heb het zelf ook nog nooit geprobeerd maar diverse bedrijven geven het wel als optie ...Misschien zelf een keer proberen op een stukje eiken..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Ik ben benieuwd welke bedrijven dat zijn, ik kan misschien niet zo goed zoeken maar ik kan nergens vinden dat lak over olie kan.
 

Sjaan Smit

  • #8
Kan ze wel ff citeren als je wilt....

Olie en Lakken: Ook is het mogelijk om een gekleurde vloer te lakken. Dit geheel naar wens van de klant. Eerst brengen we een (gekleurde) olie op het hout aan en poetsen deze uit. Daarna laten we de vloer 48 uur rusten. Dit om de olie in te laten werken in het hout en het hout te laten drogen. Daarna zullen er 2 lagen lak aan worden gebracht......
 

Tiho

  • #9
Dat is een product van hun. Die gaan heus niet over een geoliede vloer lakken zomaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu