Gerepareerde kwaaitaalvloer, hoe isoleren?

Rikb

  • #1
Beste forumers,

Ons jaren 70 huis heeft, jawel, een rotte kwaaitaal vloer. Gelukkig is deze goed gerepareerd, door betonnen balken onder de vloer.

Nu willen we eigenlijk vloerisolatie en vloerverwarming aan gaan leggen, maar het idee dat de vloer rot, is bij zo'n investering best vervelend.
Iemand enig idee of zulk soort reparaties inderdaad 'levenslang' voldoende zijn? of is er een redelijk risico dat ik mijn vloeriso en -verwarming na 20-30 jaar in een sloopcontainer zie verdwijnen omdat de betonrot heeft gewonnen?

Mocht bovenstaand risico meevallen, wat is dan voor zo'n vloer een goede isolatie? eigenlijk houd ik niet zo van PUR, aangezien niet goed voor het milieu bij aanbrengen. Echter, gezien de balken onder de vloer, is het niet eenvoudig een vlakke isolatie (kussens of platen) aan te brengen, of er zitten allemaal luchtruimtes tussen. En dan moet de isolatie wel heel erg luchtdicht worden uitgevoerd.
Of praat ik als leek nu echt onzin? :oops:

Alvast bedankt!
Rik
 

Rikb

  • #2
Beetje onduidelijke vraag zo. ik ga proberen opnieuw te formuleren.

-een kwaaitaalvloer die professioneel hersteld is (volgens de papieren met een spankabel, onder de vloer ziet het eruit als extra betonnen balken), gaat zo'n vloer nog 100 jaar mee? of moet ik er rekening mee houden dat over 20 jaar er alsnog een nieuwe vloer in moet?

-als de vloer zo nog 100 jaar mee zou moeten kunnen, wat is dan de beste isolatie methode?
*pur, is goed afgesloten, rot misschien niet meer verder, maar je kan er niet meer bij en milieu...
*plaatmateriaal/luchtkussens is lastig aanbrengen onder al die balken, en, dan kan je er eigenlijk ook niet meer bij :(

wat zie ik nu over het hoofd?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Hoelang heb je garantie gekregen op de reparatie?

Normaal gaat een huis zeker 50 jaar mee, en dan is het nog zeker niet zo dat het dan instort.

Isoleren kan op verschillende manieren. Ook bv. met platen isolatiemateriaal die je ertegen plakt. Het was waarschijnlijk voordeliger geweest de vloer te vervangen door een PS-combivloer.
 

Rikb

  • #4
Reparatie is van zo'n 12 jaar geleden, met 10 jaar garantie. Zelf zou ik misschien gekozen hebben voor vervanging, maar nu de reparatie al gedaan is, is dat nog best duur. En zeker in de keuken/wc/gang/meterkast best ingrijpend.
Vandaar de vraag, hoe lang gaat zo'n gerepareerde vloer mee. Liever nu alsnog vervangen dan eerst isoleren en vloerverwarming aanleggen, en later alsnog moeten vervangen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
IJkenhout schreef:
Normaal gaat een huis zeker 50 jaar mee, en dan is het nog zeker niet zo dat het dan instort.
Ik hoop wel dat dit een vergissing is. :lol:
 

Rikb

  • #6
Even een poosje onder de vloer liggen kijken en de documenten erbij gepakt. Documenten zien er wel goed uit, schade klasse 4 en hoger is gerepareerd met opspanliggers of de ribben zijn vervangen door een U balk met beton (en wapening?).
Wat mij verbaasde, is dat er hier en daar nog betonijzer te zien is. bijvoorbeeld een stuk van minstens 50cm, waar de beton duidelijk vanaf gedrukt is door de roestvorming.
-Moet hier iets mee gebeuren voordat het achter de isolatie verdwijnt?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Als dat blootliggend ijzer nog een functie heeft moet daar zeker wat aan gebeuren. Ik zou het bedrijf er naar laten kijken die het heeft gerepareerd.

Volgens mij zijn sommige reparatiemethodes zo dat de oude liggers geen functie meer hebben, maar dat weet ik niet zeker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu