Gemetselde opbergruimte

Tikra

 • #1
Klussers,

We willen graag een tuinhuisje metselen. De ene kant is de muur van de garage, haaks daarop staat een uit ijsselsteentjes gemetselde muur. Nu ontbreken er dus nog twee muurtjes en hier onze vraag.

Welk soort fundament? 30 cm diep of 60 cm diep, welk stenen voor het fundament, de muren willen wij later laten glad laten stukken. Het schuurtje zal ca. 4 meter x 2 meter worden en hoogte is gepland 2,5 meter.

Tips, tekeningen (voor fundamenten) zijn welkom. Volgens oude plannen heeft de garage een fundament van 90 breed x 20 met wapening. Dit is zeker niet nodig voor ons schuurtje - maar welk maten moeten wij wel aanhouden? En welke stenen nemen wij hiervoor?

Alvast bedankt voort de reacties....

Helge
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  De fundering in principe op 60 cm diep, ivm de vorstgrens.
  Je hoeft de fundering niet zo fors te maken, er komen maar kleine muurtjes op te staan. Ik zou gewoon beton storten met een wapening.

  En de metselsteen: als je het toch afstuct zou ik op tweedehands-sites wat restpartijen (wel van hetzelfde formaat!) bij elkaar scharrelen, zoveel heb je niet nodig. Dan ben je het goedkoopst uit. Anders kan je ook kalkzandsteen gebruiken.
   

  Tikra

  • #3
  Alvast bedankt voor de eerste info. Maar nu de praktische kant voor een leek:

  Welk hout neem ik voor een bekasting om beton te storten? Hoeveel beton heb ik nodig en hoe maak ik deze aan. Welke stenen (soort, naam) neem ik om hierop de gaan metselen (Ytong? bijvoorbeeld?) ...

  Dus iets meer uitleg is gewenst.

  Alvast bedankt

  Helge
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu