Geluidsisolatie dmv kant en klare voorzetwand

Doortjedartel

  • #1
Hallo,

Al veel gelezen over geluidsisolatie mbt muur naar de buren. Plan was eigenlijk al bedacht; een voorzetwand, 2 cm lucht, 10 cm steenwol en dan 2 lagen gipsplaat verspringend.
Nu kwam een kennis met een product dat ik hier niet zo snel heb kunnen terug vinden; voorzetwand bestaand uit harde glaswolplaat verlijmd op een 10 mm dikke gipskartonplaat voorzien van een dampremmende aluminiumlaag tussen isolatie en gipskartonplaat. In de folder wordt het product direct op de muur aangebracht.
Wat zijn de ervaringen hiermee? Heeft dit dezelfde isolatiewaarde mbt tot geluid of lijkt het makkelijk maar is het af te raden? En hoeft bij dit product geen luchtruimte aangehouden te worden?

N.B
Het betreft een hoekwoning uit 89, betonnen tussenmuur. Geluidsoverlast bestaat uit het horen praten van de buren danwel huilen van het buurkind.
 

Roman

  • #2
Dat product zal uiteraard helpen tegen geluids isolatie. Maar heeft z'n beperkingen. Zoals de "harde" plaat. Ik adviseer zachte wol (reken 50 kgm/m3) voor optimale absorptie in de spouw. Tevens is 10mm gips minder massa dan de door jezelf voorgestelde 2x9(?)mm gips. En je weet ondertussen waarschijnlijk dat MASSA het sleutelwoord is in geluidsisolatie (met name de klachten die jij beschrijft).

daarnaast is het aanbrengen ws meer werk dan je zult verwachten. zelf een vzw bouwen is eenvoudig werk en snel uitvoerbaar. Waarschijnlijk zul je qua kosten ook lager uitkomen.

Ik adviseer dan ook om het zelf te doen.
 

Doortjedartel

  • #3
Hallo Roman,

Dank voor je antwoord, keuze is duidelijk. We blijven bij ons orginele plan.

mvg,
 

Millew

  • #4
Ik denk, dat je ook eens moet kijken of er kieren zijn, b.v. tussen de betonnen muur en de voor- en achtergevel.
Stemgeluid door een betonnen muur lijkt mij namelijk niet logisch. Dat is één en al massa.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu