Geluidsisolatie boven gehorig

Xxmushuxx

 • #1
Wij hebben in ons huis een gehele open verbinding naar boven, dus allebei de trappen zijn open. Nu is het buiten dat het qua warmte niet praktisch is, is het helaas ook erg gehoorig. Aangezien mijn dochter van 1, van elke scheet wakker wordt willen we de boel gaan isoleren qua geluid.
Nu is de trap van beneden naar de eerste verdieping geheel bekleed, dus eigenlijk wil ik daar niet veel aan doen. De trap naar de zolder is alleen geverfd, dus die wou ik sowieso dicht gaan maken d.m.v. stootborden te gaan plaatsen achter de treden. (Dus dit wordt weer een dichte trap) Maar dan blijf ik nog met een open verbinding zitten naar de eerste. Nu denk ik een oplossing te hebben , maar voordat ik het koop wil ik eigenlijk een beetje weten of het wel effect gaat hebben.

Ik zat te denken aan dikke gordijnen op te hangen om zo een geluidsisolerend effect te creëren.(dus op de eerste verdieping voor het trapgat) Dit in samenwerking met de trap welke dicht wordt, hoop ik wel tot een geluidsisolerend effect te krijgen... Maar gaat dit effect op leveren.

Het hoeft niet zo te zijn dat het geheel geluidsdicht wordt, maar het gaat erom dat het gewoon stiller wordt boven.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Mijn ervaring is, niet toegeven. In huis is geluid ook dat moet worden geleerd. De kans dat het erger wordt is zeer groot. Op den duur ben je een dief in je eigen huis.
  Op een ander forum tips zoeken voor dit probleem?
  Voor de rest gewoon uitvoeren.
   

  Xxmushuxx

  • #3
  @WGB, ik ben wel met je eens dat ze er aan moet wennen, alleen je kan boven echt letterlijk horen wat er gezegd wordt, dus het gaat meer op het dempen van het geluid (de hoge tonen zeg maar), bijkomstig voordeel is denk ik ook wel dat het beneden nu wat makkelijker warm wordt.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ik kan je zeggen dat wij gewoon zijn blijven doen en muziek stevig tot zeer stevig draaide. De deurbel werd ook niet uitgeschakeld als de kinderen naar bed gingen. :D Nooit geen last gehad. Er waren kenissen om ons heen die dat niet konden begrijpen.
  Een gordijn, daar verwacht ik wat betreft het geluid niet veel van.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Kleine kinderen zijn soms heel gevoelig voor geluid of licht, niet toegeven is m.i. zo ongeveer het slechtste wat iemand kan doen.
  Ook veel volwassenen hebben er last van, dat kan gedeeltelijk tussen de oren zitten maar daar hebben kinderen van 1 jaar nog geen last van.

  Een dik gordijn houdt geluid tegen en scheelt (behoorlijk) in energie, ik zou mijn kind rust gunnen, een goede slaap scheelt overdag ook weer in haar/zijn humeur.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu