Geluid pomp bij Bosch wasmachine

syl5

  • #1
Bosch wasmachine WAN28205NL van november 2020

Bij het pompen vind ik dat de pomp veel lawaai maakt. Ik heb het gemeten ongeveer 50db. Ik heb er iemand van de winkel bij gehad (geen monteur) en die zei dat het normaal was en dat hij het zo ook thuis had. Mijn dochter heeft ook een Bosch wasmachine en daar is het beslist niet zo hard.
Verder vind ik dat er veel pluisjes op de kleding en handdoeken zitten als ik ze uit de wasmachine haal. Ik heb al 2x het filter eruit gehaald om te kijken en dan zit er wel ietsje "vuil" dus dat werkt dan volgens mij wel. Zwart spul bv sokken is niet om aan te zien.
Graag hoor ik jullie reacties. Bij voorbaat dank
Helaas lukt het mij niet om een filmpje mee te sturen☹☹
 

Bademutze

  • #2
Met een smartphone kun je geen betrouwbare geluidsmeting doen.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
In principe zit onder deze wasmachines nagenoeg allemaal hetzelfde afvoerpompje. Er is niet veel verschil in geluid als ze nieuw zijn. Krijgen ze speling gaan ze herrie maken, maar dat verwacht ik niet met deze leeftijd.

Wat waarschijnlijker is , is dat of er iets resoneert van het trillen van het pomphuis (denk aan klepje of plintje) of dat de ruimte waarin hij staat als klankkast het geluid versterkt. 50db vind ik niet wereldschokkend.

Wat pluisjes betreft even met een pantykous langs de trommel en wasbewegers gaan, misschien zit er ergens een braampje. Die pantykous blijft meteen hangen achter een braampje. Misschien zit een wasbeweger niet goed. Zijn het wel pluisjes van de was of is het viezigheid uit de trommel ? Kookwassen regelmatig en reinigingsprogrammas voorkomen dit.
 
  • Like
Waarderingen: syl5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu