Gelijkwaardige mengklep aan Cenvax?

RogerM

  • #1
Is het mogelijk om een gelijkwaardige mengklep op een Cenvax 5000 aan te sluiten? de meegeleverde honeywell is niet toepasbaar in mijn geval. met gelijkwaardig bedoel ik: gelijke spanning, proportionele aansturing en 3draads. En stuurt zo'n Cenvax die klep "op tijd" of meet hij continue de leidingtemperatuur en besluit op grond daarvan de klep nog een tandje verder te openen?

Ik wil nl een ESBE regelventiel verdraaien met een Cenvax unit.

 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Op zich moet dat kunnen. Maar op zon cenvax kun je de looptijd van de motor niet instellen. Regelgedrag zou die niet helemaal goed kunnen zijn.
Hij stuurt de klep open inderdaad door de leidingtemp te meten en dan de klep bij te stellen.
Het kan alleen zo zijn dat hij verwacht dat de klep in 90 sec van dicht naar open kan, terwijl dat korter of langer is bij jouw klep. Dat zou voor problemen/storingen kunnen zorgen.
 

RogerM

  • #3
Ah, ik pas net het bericht aan met een schets! jouw antwoord is precies wat ik bedoel. zijn er andere regelingen die dit kunnen?
overigens is alles lagetemperatuur (55graden) uitgevoerd.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Wat wil je precies doen met die regelaar?
Er zijn genoeg weerafhankelijke mengklepregelaars, van verschillende merken.
 

RogerM

  • #5
Doorgaans gebruik je deze systemen in combinatie met een CV ketel maar bij mij is de bron een buffervat. de temperatuur in het vat kán enorm fluctueren omdat 'ie gevoed wordt door een pellet-cv maar óók door 60 heatpipes (niet getekend).

ik wil graag de heentemperatuur kunnen bepalen aan de hand van de buitentemperatuur. tevens heb ik een alternatieve trigger (lees: thermostaat) nodig om de warmtevraag te sturen. de cenvax regelt dan de pomp ("maak het maar warmer in huis") en de mengklep zorgt dat er geen warmer water de vloer in gaat dan strikt noodzakelijk. belangrijk: de LT-verdeler is pomploos dus er zit geen thermostaatkraan op. ik wil niet de vloer per ongeluk opblazen... er moet dus gemengd worden. liefst langs een stooklijn.

de Cenvax komt standaard met een ventielmotor die niet echt handig is voor mijn toepassing. wellicht geschikt voor een klassieke verdeler maar niet voor een grotere mengklep, die ik wel nodig ga hebben ivm debiet voor de hele installatie...
 

RogerM

  • #6
De standaard meegeleverde mengklep (Honeywell M7410 A) loopt bij 50Hz in 53 seconden geheel open of dicht.

de ESBE ARA600 prop serie laat zich regelen afhankelijk van een DIP setting in 120, 60, 30 of 15 seconden.

grrrr.....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu