Geisoleerde buitenmuur impregneren

Gekske

 • #1
Allen,

In mijn huis heb k erg veel last van vocht op de hoek tussen huis en aanbouw. Ik heb het platdak en de goot en het pannendak geheel laten controleren, maar beiden zijn niet lek. Toch heb ik vocht plekken op zowel de draagbalk (op het gips dat erom heen zit) als op het plafond van de aanbouw als binnen (beide zijden van de balk dus). Nu zei de dakdekker dat dat kwam door regen die door de buiten muur heen 'slaat' en vervolgens via de isolatie bij de balk uitkomt.

De spouwmuur is 15 jaar geleden met piepschuimbolletjes gevuld. Ik vind de vochtplekken / schimmel nu niet echt fraai en wil voor ik ga texen dit probleem oplossen. Nu vroeg ik me af kan ik de buiten muur impregneren of krijg ik dan overal schimmel omdat het vocht niet meer door de muur naar buiten kan?

Situatie: pannendak, goot buiten buitenmuur, platdak < 8 jr oud, lood is op de muur gekit (niet goed) de slaapkamer boven de vochtplek daar laat het behang wel los maar niet overdreven ik zie er ook geen schimmel. Iemand een idee (de 2 uur kijken van de dakdekker kostte me al voldoende) Zo nodig kan ik foto's plaatsen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Millew

  • #2
  Het lood had zo in de muur moeten zitten om het echt waterdicht te maken.  Impregneren is een tijdelijke maatregel en ik betwijfel of het zal helpen, zolang het lood alleen tegen de gevel gekit zit.
  Voor het damptransport maakt het niet uit als een damp-open impregneermiddel wordt gebruikt.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Plaats die fotos dat beoordeeld veel gemakkelijker. Ook graag van de binnen situatie.
  Ik meen ook dat de piepschuim bolletjes een nazorg vragen na deze tijd.
  Volgens mij gaat en goed inpregneermiddel toch zeker een 10 jaar mee.
  *wgb*
   

  Gekske

  • #4
  Lood klopt helemaal, maar aanbouw staat er al net zo lang als dat ik oud ben ;-) Inslijpen over de gehele lengte (9m) is een optie maar ik vrees dat het niet daar aan ligt.

  Ik zal volgende week foto's plaatsen (bedankt voor de snelle reacties tot nu)
   

  Millew

  • #5
  Gekske schreef:
  platdak < 8 jr oud, lood is op de muur gekit (niet goed)
  :?:
  Ben je dan zo jong?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu