Geiser slaat niet af

Tsuba42

  • #1
Allereerst, ik weet dat ik als leek het beste een professional naar mijn geiser kan laten kijken. Daar ga ik dan ook zo snel mogelijk voor zorgen, maar ik ben toch benieuwd wat er nu precies aan de hand is. Dit is mijn eerste bericht op dit forum, ik heb het pas vandaag gevonden door op Google op zoek te gaan naar een oplossing voor mijn probleem, en ik krijg de indruk dat er hier mensen zitten die wellicht een antwoord hebben op mijn vraag.

De meeste problemen met geisers lijken te zijn dat de geiser niet aanslaat, of afslaat tijdens het gebruik van warm water. Welnu, mijn probleem is dat de geiser niet afslaat! Ik heb nog nergens een bericht kunnen vinden, op dit forum of elders, waarin hetzelfde probleem wordt beschreven.

De geiser is een Fasto keukengeiser, vrij nieuw (volgens mij twee of drie jaar geleden geïnstalleerd), volgens mij type 1400. Als jullie zeker willen weten welk type het is, zeg me waar ik moet kijken en ik geef het door.

Wanneer ik warm water gebruik slaat de geiser gewoon aan. De waakvlam blijft ook prima branden. Als ik echter de kraan dichtdraai, blijft het gas vol open staan. Dat vind ik zeer verontrustend, dus staat de geiser nu standaard uit; geen waakvlam. Het is vast niet goed voor een geiser als hij vol blijft branden terwijl er geen water door stroomt.
Ik heb het dan ook niet aangedurft hem langer dan enkele seconden zo te laten branden, dus ik weet niet of hij na een bepaalde tijd alsnog vanzelf af slaat.

Wat is hier aan de hand?
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Tsuba42 , De geiser brandt door!

Oorzaak hiervan kan zijn dat er een luchtbel in je warmwater leiding zit, bijvoorbeeld een leiding afgedopt, van bijv. een weggehaalde wastafel.

Dus de vraag is heb je de laatste tijd iets veranderd aan je waterleiding?
Met name de warme, of heb je aan een warmwaterleiding een slang met
of (mengkraan) spuitpistool?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Hoi Tsuba42,

Mogelijk probleem bij uw geiser is dat de opdrukstift uit het water gedeelte de gasklep openhoudt.

Mogelijk door een kleine lekkage in het water gedeelte verkalkt de opdrukstift en als deze door de druk van het water de gasklep heeft geopend gaar deze niet meer terug het water gedeelte in.

Als u tussen het gashuis (aluminium kleurig) en het water gedeelte (messing kleurig) wat met twee schroeven aan elkaar zit een witte oxidatie brei ziet, zal dat het mogelijke probleem kunnen zijn.

Er zullen dan wat kleine onderdelen moeten worden vervangen als het geheel nog uit elkaar te halen valt.
Dat dan ter beoordeling van uw installateur.

Vr Gr
 

W en d

  • #4
Juiste antwoord door cvolieboy gegeven.

Ik zou wel de gastoevoer naar de geiser sluiten anders heb je kans dat de smeltveiligheid eruit komt en krijg je natte voeten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu