Geheime codes in submenu Bauknecht gmx-5984

MartinWou

  • #1
Wanneer ik bepaalde knoppen van onze vaatwasser tegelijkertijd indruk, in combinatie met de aan/uit knop, kom ik in een submenu met cijfercodes.
Sommige toetsen tonen een 0 of een 1, andere gaan van 0 tot 7.
Weer een andere combinatie geeft twee knipperende lampjes, geen lcd scherm aanduidingen, maar de vaatwasser wast dan 30 minuten heet.

Daarnaast: De tijdsaanduidingen van de verschillende programma's lijken absoluut niet op de standaardwaarden voor deze machine. 50 graden is een programma van 199 minuten, net als de Auto, maar de 30 minuten programma doet 19 minuten op de display!!

Wie oh wie weet wat deze codes betekenen. Bauknecht geeft geen informatie
 

Evenwatanders

  • #2
Je komt daarmee in (gedeeltes van) servicemenu's, die in principe alleen bedoeld zijn voor daarin bedreven technici.
Je zou daarmee bijv. bepaalde onderdelen kunnen laten aansturen, dus alleen de spoelpomp, alleen afpompen etc.
Maar je kunt ermee ook vaak dingen veranderen die je helemaal niet wilt, zoals demo mode oproepen of zelfs de besturing voor een ander apparaat configureren.

Zonder exact te weten wat je doet (en dus over de benodigde gebruiksinstructies en dito ervaring te beschikken), is het zaak dergelijke handelingen gewoon niet te doen, want voor je het weet heb je een niet meer (goed) werkend apparaat.

De tijdsaanduiding is een richtlijn. Zowel de vermelde tijdsaanduidinggen in de handleiding als de vermelding op het display aan het begin van het programma. Moderne vaatwassers hebben sensoren om de spoeltijd gedurende het programmaverloop aan te passen aan de graad van vervuiling.
 

MartinWou

  • #3
Je waarschuwing is vanzelfsprekend ter harte genomen, maar weet je ook de codes en wat ze betekenen? Want hoe weet ik of ik niet al iets heb veranderd, als ik de originele codes nergens kan vinden.
 

Evenwatanders

  • #4
Nee, daarmee kan ik je niet helpen. Laten we hopen dat het apparaat nog normaal werkt en dat er niets aan de hand is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu