Codes in display van Bosch vaatwasser

MarckNL

  • #1
Wij hebben een ongeveer 10 jaar oude Bosch vaatwasser. Deze is onlangs helemaal schoongemaakt en deed daarna weer prima.

Nu is hij bij het opstarten "dood" en kom ik alleen in het menu door op de reset (A en C) te drukken.
Vervolgens staat er dan C9. Daarna gaat het scherm snel verder en kan ik kiezen tussen PO, P1 etc tot P4...nog veel later lijken er E (error codes) te komen, maar onduidelijk.
Type SGV58M03EU/21

Is dit nog te verhelpen, weet iemand hier meer van voordat ik een hulpdienst laat voorrijden?

Alvast dank!
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
P01 E.d zijn de stappen voor servicemenus en foutcodes uitlezen. Die error codes zijn wel van belang. Hoe is het apparaat "dood" ? Dat wilt normaal in vakjargon zeggen dat er geen lampje of niks meer brandt. Dus dan zou er ook geen testprogramma meer zichtbaar moeten zijn.
 
  • Like
Waarderingen: MarckNL

MarckNL

  • #3
Dank voor je snelle reactie Sleutelmeneer,

Het is inderdaad zo dat als ik de machine aanzet er niks gebeurt, druk ik nog een keer dan staat er kort 96 in het venster en gaat het lampje bij knop B (tussen de A en C van reset) kort branden. Hierna is display weer donker.
De enige manier om dan wel iets blijvends te kunnen zien is door de machine in de reset stand aan te zetten zoals ik hierboven beschreef.

Als ik in bijvoorbeeld de P0 mode op de C-toets druk (rechter resetknop / 45 graden glas) dan komen er achtereenvolgens 00 en E0 te staan, als ik weer druk: 01 en E0 en zo door naar 07...
Bij 04 gebeurt komt er inderdaad een errorcode? dan staat er E5 in het display en kan knippert de A toets. Het drukken op de A toets heeft dan geen effect.
Bij alle ander modi (00 t/m 07 behalve dus 04) knippert de B toets en als ik hierop druk komt er 00 in beeld en gaat pomp lopen.

Heb je nog ideeën?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Klinkt als defecte electronica. Lastig verhaal maar daar klopt iniedergeval niks van :')
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu