Geen watertoevoer na een nacht droog draaien

Minibergh

  • #1
Afgelopen nacht hebben we een domme fout gemaakt. De vaatwasser aangezet, maar de watertoevoer was dicht. De gehele nacht heeft de vaatwasser aangestaan.

Op dit moment blijft de vaatwasser constant afpompen, zodra we de vaatwassen aanzetten. Ook als de deur open staat.

Het klepje van de zeep is open en deze gaat ook niet meer dicht.

Tevens maakt de vaatwasser een brommend geluid als de deur dicht is en horen we om de paar seconde een tik, vanuit de omgeving van de motor. Op het moment dat de deur open is houd het brommende geluid op. Er wordt geen water meer toegevoerd. Er lijkt er dus op of de waterpomp dus wel werkt, maar op de stroomkabel van de waterstop staat geen stroom.

Er staat geen water in de bak en het rode rode staafje heeft voldoende ruimte.

De indicatielampjes werken op dit moment ook niet meer.

Aan de kabels en de aansluitingen is niets te zien.

Resetten doet de vaatwasser ook niet meer.

We hebben overigens een Bosch sgv33a03 8401.

Help!!
 

Minibergh

  • #2
We hebben een monteur langs laten komen en deze gaf aan dat de printplaat was doorgebrand. Twee traic's zijn kapot en er zit een brandplek op het kapje.

We hebben uiteindelijk zelf een nieuwe printplaat gekocht, via de site van Bosch. Dit was goedkoper dan het door de monteur te laten doen. (scheelde ruim 100 euro)

Nieuwe printplaat hebben we gemonteerd en ik zet de machine aan en er kwam een lichtflits vanuit de printplaat en hij deed weer niks.
De printplaat weer bekeken en blijkt dat een traic kapot is. Dit is dezelfde als van de vorige plaat.

Wat er nu anders is dan met de andere printplaat is dat hij niet meer pompt (wel als ik de rode staaf omhoog doe wel). Het middelste lampje blijft branden, maar de andere willen niet branden als ik ze indruk.
Hij maakt een tikkend geluid, wat hij ook doet als (wanneer hij het nog deed) ik hem niet aanzette. Resetten werkt ook niet.

Ik hoop dat iemand nog een oplossing heeft.
En zijn er toevallig tekeningen van de printplaten zelf, zodat ik weet waar het probleem zit in het apparaat, zodat ik dat op kan lossen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu