Geen warm water uit boiler

LarissaManouk

 • #1
Goedemiddag,

Onlangs heb ik een nieuw badkamertje laten installeren bij een logeerruimte. Helaas bleken de werklui die onze aannemer stuurde niet zo capabel en is er nu geen contact meer te krijgen met deze mensen. Dus vandaar hier de vraag.

De douche zou van warm water voorzien moet worden door een boiler. De boiler (ELDOM Extra Life 80Liter horizontaal 3,2kw) lijkt helemaal te werken (thermostaat op het apparaat geeft watertemperatuur aan, kan handmatig ook warmer gezet worden en dan wijst het apparaat ook daadwerkelijk een warmere temperatuur aan). Er komt alleen maar geen warm water uit de douchekraan. Koud is de straal prima, maar zodra ik de thermostaatkraan naar warm zet komt er een miezerige tot bijna geen straal meer uit de douchekop. Dit is sinds het moment van installeren het geval, dus er is nog niet warm water uit de douchekop gekomen. Heeft iemand een idee waar dit door veroorzaakt kan worden? Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jackd

  • #2
  Zit ie alleen op de douche of ook op andere kranen aangesloten?
  Ofwel: heb je bij andere kranen wel warm water dat van deze boiler komt?
   

  LarissaManouk

  • #3
  Bedankt voor je reactie Jackd. De boiler is alleen op de douchekraan aangesloten. Er is dus geen andere kraan waar warm water vanuit de boiler naartoe gaat.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  De aannemer dit in orde laten maken, u hebt garantie, als u er zelf aan gaat werken en het is te zien dan bent u de garantie misschien kwijt.
   

  LarissaManouk

  • #5
  Bedankt voor je reactie Jan. Punt is dat de aannemer geen verantwoordelijkheid neemt en inmiddels ook niet meer reageert op verzoeken van mijn kant. Vandaar nu dat ik op zoek ben naar andere manieren om tot een oplossing te komen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Om te beginnen controleren of de kraan van de inlaatcombinatie open staat, is die open dan kraan er af halen en kijken of het zeefje in de aansluitingen schoon is.
  De inlaatcombinatie zit direct voor de boiler, dat is het ding met een tuitje er aan.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Demonteer de douchekraan eens en kijk of er rommel in de leiding zit of dat het zeefje van de kraan vol zit.
  En zit de douchekraan niet verkeerd om?
   

  LarissaManouk

  • #8
  Veel dank voor jullie reacties. Ga hiermee beginnen!
   

  LarissaManouk

  • #9
  Inmiddels komt er warm water uit de kraan. Leek op wat vuil, maar vooral lucht in de leidingen. Hebben de kraan op alleen de ‘koude kant’ gezet en toen het water weer aangesloten, zodat de ‘verstopping’ door het water weggeduwd zou worden. Na 1,5 minuut gesputter kwam dan toch het warme water naar buiten en hebben we vervolgens de kraan weer goed geplaatst. Hopelijk is dit begrijpelijk beschreven;). Veel dank voor alle hulp en reacties!
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #10
  Daar zijn de medewerkers van :super: :prima: in :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu