Geen vorstrand nodig bij aanbouw?

Pieter t

 • #1
Ik wil een aanbouw van 4 bij 6 maken van Ytong massief blokken. Als fundering wil ik een dikke gewapende betonplaat gebruiken. Ik begrijp dat deze ook vorstranden moet hebben. Nu is aan één lange zijde van het te bebouwen vlak de muur van de aanbouw van de buren. Ik wil langs die zijde geen diepe sleuf graven, wegens het gevaar dat de muur van de buren onderuit zakt.

klopt het dat ik aan de zijde van de buren geen vorstrand nodig heb, omdat de grond daar toch niet bevriezen kan? (de aanbouw komt tegen de aanbouw van de buren aan, maar wel met een eigen muur.)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De vorstrand aan de kant van de buren is inderdaad niet nodig. Ik zou de plaat daar wel wat dikker maken dan alleen de vloer, om de kracht te verdelen. Normaal gesproken kan je zonder problemen afgraven tot het niveau van de onderkant fundering buren, mits je dit niet te lang open laat liggen.

  Probeer een koudebrug te voorkomen, dus isoleer de vorstrand aan de buitenkant ook goed.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu