Geen houten kozijn in Ytong wand...

BLiK1974

  • #1
In een slaapkamer van 5350 [mm] x 2970 [mm] x 2410 [mm] met een betonnen vloer, twee betonnen buitenmuren en twee Ytong binnenwanden, wil ik een Ytong scheidingswand plaatsen van 70 [mm] dikke Ytong blokken, om zo een inloopkast te maken.



In de wand komt een grote deur van vier shutter-luiken.



Ik wil de shutter-luiken direct op het Ytong monteren, zonder een houten kozijn in de opening te plaatsen. Om de overspanning boven de deur te maken, wil ik een Ytong latei van 2000 [mm] x 250 [mm] x 100 [mm] gebruiken.



Ik gebruik Ytong omdat er al Ytong binnenwanden staan, op deze manier is er geen uitzettingsverschil. Ik heb echter geen ervaring met Ytong, vandaar dat ik een paar vragen heb:

1) Kan ik een 100 [mm] dikke latei op een 70 [mm] dikke wand plaatsen?

2) De shutter-luiken worden 'in de dag' gemonteerd, kan Ytong van 70 [mm] het gewicht (kleine 25 [kg] per kant) van deze luiken dragen?

3) Kan ik pluggen monteren in de kopse kant van 70[mm] dikke Ytong blokken, of scheuren/splijten de blokken zodra ik de bout aandraai?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Mvgr, Bas
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
1. Dat kan.
2. Dat gaat niet goed, de breeksterkte en de beperkte hardheid van de blokken zorgt er voor dat de deuren er snel weer uitvallen.
Bevestig toch liever een houten balk in de opening door middel van draadstangen mee te lijmen in de voegen van de blokken.
Het stevigste is een volledig kozijn.
3. Zie 2.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Vergeet het Ytong en maak er een gipsplaten wand van met houten stijl en regelwerk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu