Gedeeltelijk egaliseren

Tonnie_

 • #1
Ik ben mijn open keuken aan het verbouwen. Tot kort geleden was de parketvloer doorgetrokken door de hele kamer. Het plan is om de hoek van de nieuwe keuken te betegelen. Hier wordt dus de parketvloer gedeeltelijk verwijderd, en dan moet het hoogte verschil (+- 20mm) worden opgeheven. Onder de parketvloer ligt beton.

De uitdaging is nu om een 'bak' te maken waarbinnen de vloer wordt geëgaliseerd. Ik moet iets maken zoals op de bijgevoegde foto's (geleend van google).
Ik ga ook met balken werken, maar hoe zorg ik ervoor dat de egalisatie niet onder de balken door vloeit? Ik zoek een soort kit dat tijdelijk afdicht, en dat ik vervolgens eenvoudig kan verwijderen zodat ik kan betegelen en de parketvloer opnieuw kan leggen tegen de nieuwe tegelvloer aan.

Kent iemand een kit, of een andere techniek, dat hiervoor geschikt is?

image1.png image.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Uilebal

  • #2
  Hoi Tonnie,

  Ik zou inderdaad een bekisting maken en dat door middel van steunen (bv. van hout) vastklemmen tegen de wanden; als hij strak bij de ondervloer langs ligt kun je hem ook met bakstenen o.i.d. naar beneden houden.

  Onlangs heb ik een anhydriet vloer gegoten (net yoghurt) en heb daar ook een bekisting in vast geklemd en dat werkte perfect. Ik ben toen met een dunne strook bouwschuim/PUR bij de naad langs gegaan en dat ging op zich prima.

  Egaline is wat dunner dus je zou inderdaad kunnen proberen om met kit de rand af te dichten (ik weet niet of PUR het zal tegenhouden). Neem dan de flexibele variant kit, want dan kun je hem na verloop van tijd ook makkelijker los steken.

  Vr. gr.,

  Martin
   
  • Like
  Waarderingen: Tonnie_

  Robbie's

  • #3
  Ik denk dat het soort kit niet uit zal maken. Het is maar voor tijdelijk, belangrijkste is kit goed vullen. Ik heb in het verleden een soortgelijke verhoging gehad en heb toen onder mijn latten glasband geplakt en latten met schroeven vastgezet waardoor band werd aangedrukt. Daarna nog afgekat met acrylaatkit die ik had liggen en daarna kit strak afgestoken. Daar kon geen egalisatie meer tussendoor komen:-)

  Weet niet hoe groot oppervlakte is om te egaliseren maar 2cm egaliseren met egaline zal denk ik behoorlijk prijzig zijn.
   

  Tonnie_

  • #4
  Dank voor de tip.
  Het betreft maar 5m2 dus kwam omgerekend uit op ongeveer 100kg egalinecement.
  De tegels zijn 1cm dik + nog tegellijm, dus er hoeft bij nader inzien niet 2cm dik egaline gestort worden.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu