Gedeelde waterleiding vaatwasser, kraan, boiler

Hanckey

 • #1
Voor onze nieuwe keuken moet ik nieuwe koudwateraansluitingen realiseren. Uiteindelijk moet ik 3 aansluitingen hebben: voor de vaatwasser, kraan en boiler. Nu lijkt het me wel makkelijk om de aansluiting voor de kraan en de vaatwasser te scheiden (twee muurplaatjes ga ik denk ik gebruiken met een wasmachine kraan voor de vaatwasser en een stopkraan voor de kraan). Is het nu handig om een 3e muurplaat te monteren voor de boiler of gewoon een t-stuk draaien op de muurplaat en daarop de kraan en de boiler aansluiten?

Een andere vraag: is het voldoende om een enkele 15 mm leiding als toevoer te hebben voor de 3 apparaten en deze in de kruipruimte onder de keuken af te splitsen voor de 2 (of 3) muurplaatjes?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kaajee

  • #2
  Waarom zo (relatief) moeilijk doen met al die muurplaten?
  Eigenlijk heb je er maar 1 nodig: voor je vaatwasser.
  De rest gewoon met t-stukjes monteren (en evt. stopkraantjes) zou ik zeggen en dan maakt die 15mm niet uit, is prima.
   

  Hanckey

  • #3
  Kaajee schreef:
  Waarom zo (relatief) moeilijk doen met al die muurplaten?
  Soms is het moeilijk om iets makkelijks te houden. Bedankt voor je tip! Als ik het goed begrijp is het geen probleem om alle drie de apparaten aan een enkele 15 mm leiding aan te sluiten. Dat scheelt weer wat werk :wink:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu