Gecombineerd schuin (compact) dak en plat (warm) dak.

Twente

  • #1
Beste mensen,

We gaan een opbouw plaatsen op onze garage/carport. Zie tekening hieronder.

Daarvoor zal het schuine dak uitgevoerd gaan als compactdak princiepe.
Opbouw: Gipsplaat, leidingspouw, dampremmende folie (Miofol 125 AV), gordingen met 240mm glaswol, Isolair 22mm vezelplaat, pannen.

Het platte dak van de dakkappelen wordt uitgevoerd als warmdak princiepe.
Opbouw waarschijnlijk?: gipsplaat, leidingspouw?, dampremmende folie (Miofol 125 AV), balklaag, OSB 18mm, PIR 8cm, EPDM dakbedekking.

Nu vraag ik me een aantal dingen nog af,
1) Normaal wordt bij een warm dak de dampremmende laag bovenop het OSB geplaatst, maar als ik dat doe lijkt het mij niet handig aan elkaar verbinden met het schuine dak. Dit moet wel goed gebeuren omdat er ook een badkamer in de uitbouw komt, vandaar. Dus is mijn vraag is de opbouw zoals ik hierboven gesteld heb ook goed dus de damprem onder de balklaag?
2) Omdat het meer dampopen naar buiten moet zijn en ik een gordingendak ga voorzien, leek het mij handig om tegen het inzakken van dampopenfolie er eerst houtvezelplaten over te leggen. Nu is mij verteld dat er dan in princiepe ook geen dampopen folie meer toegepast hoeft te worden.
A) Is dit slim of toch beter wel een dampscherm toepassen ivm lekdichtheid?
B) Indien toch beter ook een dampopen scherm erop leggen dan direct op de vezelplaten of tussen de tengels en panlatten leggen?

Ik hoop dat jullie hier iets over kunnen zeggen.



1647450843772.png
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het nut van dampopen folie hangt mede af van de dakhoek, de gebruikte dakpannen en de hoeveelheid aansluitingen en doorbrekingen (zoals dakramen). Oftewel hoe groot de kans is dat er vocht onder komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu