Gebroken zonnepaneel

Robert-K

  • #1
Tijdens de storm gisteren is een dakpan op mijn dak losgewaaid en heeft een van mijn zonnepanelen geraakt met een grote ster als gevolg. Installatie lijkt verder gewoon te werken vandaag, maar wat is verstandig met de aankomende regen: installatie uitschakelen?

BC1FEC7D-142A-4AEC-AF69-14E3EED3B54F.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die plaat is niet te redden.
Ik zou hem uitschakelen om lekstromen te voorkomen, mogelijk kan je de plaat er tussen weg stekkeren dan is alleen die plaat buiten gebruik, dek hem dan wel af met een donkere vuilniszak om te voorkomen dat er toch stroom word opgewekt welke voor doorslag/zwerfstromen kunnen zorgen wat weer gevaarlijk kan worden.

Mocht je met de stekkers bezig gaan, installatie uitschakelen en panelen afdekken, spanning kan anders oplopen tot 750v en kan behoorlijke vlambogen trekken die levensgevaarlijk zijn.
 

Robert-K

  • #3
Ik snap dat de plaat gewoon klaar is, maar heb zelf niet de kennis om deze door te lussen. Totdat ik contact kan krijgen met de installateur maandag was ik op zoek naar de veiligste optie. Zonder zelf aan installaties te gaan werken waar ik de kennis niet van heb…
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
En stekkers pas loshalen als de omvormer aangeeft dat het kan (DC spanning laag genoeg).

Installatie in jouw geval uitschakelen en installateur contacteren.
 

Robert-K

  • #5
Dank voor jullie tips. Toch voor de zekerheid de DC switch van omvormer uitgezet, en af wachten wat de installateur zegt maandag.
 

Freakie

  • #6
Als je verzekerd bent, die gewoon bellen. Die hebben de expertise in huis cq uitbesteed om dit veilig op te lossen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu