Gaten in vloer opvullen

Daze

 • #1
Onlangs heb ik in mijn woonkamer met open keuken de tegelvloer uitgebroken omdat ik laminaat wil leggen, dit was nodig omdat ik anders niet uitkwam met de deurdorpels. In de woonkamer lag onder de tegelvloer nog een tegelvloer maar in de keuken lag de tegelvloer gewoon in het cement. De vloer in de keuken is na het uitbreken van de tegels over het geheel gezien redelijk vlak gebleven maar er zitten toch wel aardig wat ondiepe en soms wat diepere gaten. Deze gaten wil ik opvullen zodat de vloer weer redelijk vlak is. Ik wil dit echter niet doen door de gehele vloer te egaliseren aangezien de vloer in de woonkamer nu gelijk ligt met de vloer in de keuken en ik anders weer hoogtverschil krijg. Ik zou dus eigenlijk willen weten hoe ik deze gaten het beste op kan vullen.

Er is mij in eerste instantie snelcement aangeraden maar deze heeft een verwerkingstijd van slechts zo'n 5 minuten, wat zou betekenen dat ik zowat voor elk gat nieuwe cement aan moet maken. Dit lijkt mij vrij ondoenbaar en zou graag willen weten of er ook een vulmiddel is dat makkelijker verwerkbaar is en/of een langere droogtijd heeft.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  Gewoon een metselcement aanmaken : 1 deel cement op drie delen zand.
  Niet al te nat, zodat je het mooi strak kunt afmessen.

  De op te vullen gaten van te voren wat bevochtigen.
   

  Daze

  • #3
  Bedankt, Is de kant-en-klare metselmortel van 'het bekende merk dat lijkt op de voornaam van onze koningin' ook geschikt? :D En kan ik met metselcement ook ondiepe oneffenheden van een paar mm opvullen?
   

  Pepjo

  • #4
  Jawel op beide vragen.

  Ik neem aan dat je nog een ondervloer gebruikt voor je laminaat, dus al te zware belastingen heeft een enkele plek niet te lijden.

  Wel, zoals reeds gesteld, de gaten bevochtigen voor een goede hechting.
   

  Pigion

  • #5
  Je kan de gaten ook dichtsmeren met tegellijm. Dit hecht veel beter dan cement. De gaten goed vol zetten, liever een beetje te hoog i.v.m. met krimp. Wat er boven uitsteekt kan je wegschuren met een betonklinker (straatsteen) Vanwege de krimp daarom de diepe gaten (> 10 mm) vullen met cement. Bij cement vullen, de gaten aanbranden met een 100% portland-papje, niet teveel, slechts even aanstippen.
  Alternatief voor de diepe gaten is wel met tegellijm en dan een 2e keer navullen/afstrijken met plamuurmes.
  Ik heb vorige week 500 meter ingefreesde vloerverwarming gevuld met elastische tegellijm, perfect gelukt.
  Pigion
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  De gaten zitten waarschijnlijk al een poosje dicht :wink:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu