Gaten boren in glasplaat voor electradoos

Jgoor

  • #1
Hallo,

I.v.m. een glasplaat welke we als achterwand boven het aanrecht willen plaatsen moet ik gaten zien te maken daar waar nu reeds de oude WCD's zitten.

Wie kan mij voorzien van tips? Is het dezelfde procedure als een 'gaatje boren'? Welke gatenboor is er nodig? Kan ik het überhaupt zelf? (de vakman rekent zo'n 40 euro per gat - en er zijn meestal wel een stuk of 4 a 5 gaten te maken)

Het betreft 6mm dik glas, evt draadglas (zijn we nog niet uit).
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als het om gehard glas gaat is achteraf boren een probleem. Het risico is groot dat de plaat in duizend stukjes uiteen spat. Informeer eerst bij een glasexpert.

Groeten, Hein
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het is niet voor niks dat de vakman zoveel rekent per gat.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als tijdens het boren de plaat in stukken knapt, ben je het geld voor die plaat kwijt en kun je alsnog naar de specialist gaan.

Als het bij hem fout gaat kost het je niets extra, hij begint gewoon opnieuw...
Noem het maar dat je ook betaalt voor een stukje "risicoverzekering".
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
En als het gehard glas is reken dan maar dat hij knapt, ik heb het zelf geprobeerd met een glasplaatje als legplank en na er 3 in duizenden stukjes uit elkaar te hebben laten knappen heb ik het toch maar opgegeven.
Soms had ik er al een heel stuk ingezaagd en liet ik hem even op tafel liggen om af te laten koelen van evt. hitte die door het zagen kon ontstaan en terwijl hij dan stil op tafel lag was het toch pats en weer geknapt. :cry:

Dus mijn advies, als het gehard glas is niet aan beginnen.

suc6

Gerrit Bakker
 

Xr8

  • #6
Bewerkingen aan glas, oa douchedeuren wordt altijd gedaan voordat het gehard wordt. Gaten voor scharnieren, handgrepen ed moet erin zitten voordat het gehard wordt, naderhand is bewerken bij mijn weten niet meer mogelijk.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu