Gaten betonvloer icm. aan te leggen vloerverwarming

Feetje1981

 • #1
Hallo,

Na het weghalen van tegels in onze nieuwe woning kwamen we er achter dat op sommige plekken onder de cementdekvloer helemaal geen beton lijkt te zitten... We wilden graag vloerverwarming aan gaan leggen middels matten op de betonvloer en daarna een nieuwe cementdekvloer eroverheen plaatsen. Maar nu we die gaten zien, weten we niet goed hoe we verder moeten... We kijken recht de kruipruimte in!

Iemand ideeën? Bedankt vast!
Groeten Feetje.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Hoe groot zijn de gaten? Indien niet te groot, plankje eronder.
  Welk type vloer is het?
  Plaats anders een foto.
   

  Feetje1981

  • #3
   

  Feetje1981

  • #4
   

  Feetje1981

  • #5


  Volgens mij zit er helemaal geen beton in.....
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
  Nebi broodjesvloer, de broodjes zijn van bimsbeton met een druklaag erover gestort. Met het slopen van de tegelvloer is er door de broodjes geprikt. Plankje eronder, eventuele horizontale gaten dichtstoppen met glaswol en daarna volstorten met beton.
   

  Feetje1981

  • #7
  Dank voor je reactie en uitleg! Probleem is dat we de cementdekvloer er nog niet uit hebben. Alleen de tegels en dan dus af en toe een stukje cementdekvloer. Maar die lijkt dus op bepaalde plaatsen heel dun te zijn. Cementdekvloer moet er wel uit ivm. de vloerverwarming...
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #8

  Er ligt dus het bovenste type.
  Dekvloer slopen met een platte beitel die je tussen de broodjes en de dekvloer moet steken.
  Isoleer je de vloer ook aan de onderzijde?
   

  Feetje1981

  • #9
  Dank nogmaals! Hoop dat het gaat lukken...

  We wilden de vloer eigenlijk vanuit de kruipruimte isoleren na afloop van het aanleggen van de vloerverwarming (+ een laagje extra isolatiefolie bij de vloerverwarming). Maar als je betere ideeën hebt, staan we daar natuurlijk voor open! ;-)
   

  Feetje1981

  • #10
  Via forumgebruiker Rola heb ik al geleerd dat onze vloer een Nebi broodjesvloer is met druklaag eroverheen. Bij verwijderen van de tegels is op een aantal plaatsen door de broodjes geprikt. Rest van de cementdekvloer moet er echter nog uit ivm. aanleg vloerverwarming... Bedrijf wat tegels er uit gehaald heeft, durft het echter niet aan om dat te doen omdat ze aangeven dat ze denken dat de vloer op veel plekken te bros/dun is om geen ravage te veroorzaken als de dekvloer er uit gaat. Rola gaf aan dat het met een platte beitel wel zou moeten lukken. Toch zijn we nu een beetje huiverig geworden... Iemand nog goede tips?

  Groeten Feetje.


  Ik heb uw andere topic verwijderd, vragen over hetzelfde onderwerp bij hetzelfde topic houden a.u.b. Mod.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #11
  De druklaag moet blijven zitten, de cementdekvloer mag eruit. Of lagen de tegels in de specie? Tot hoever moet het eruit, bovenkant ligger? Dan ben je in de druklaag aan het hakken.
  Als de druklaag van slechte kwaliteit is, dan laat deze eerder los dan de cementdekvloer. Dan is het idd voorzichtig slopen.
   

  Feetje1981

  • #12
  Het verschil tussen de druklaag en de dekvloer is echt niet te zien... Tegels lagen in het cement. Volgens aannemer moet het er uit tot op de broodjes....
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu