Gat voor kookplaat in composiet blad zagen

kolkman

  • #1
Wat is de beste manier om een bestaand gat in een composiet werkblad groter te maken?

Keukenblad.jpg Keukenblad 2.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Normaal wordt dit gezaagd of gefreesd.
 

kolkman

  • #3
Met welk type zaag? Cirkelzaag of decoupeerzaag? Of kan allebei? Welk zaagblad moet ik dan gebruiken?

En als ik zou frezen, wat mijn voorkeur heeft, welke frees moet ik dan gebruiken?
Bedankt voor uw reactie.
 

PimKlus

  • #4
Diamondzaag met geleider en bij voorkeur waterkoeling (ook tegen stof).

Met slijptol en diamantblad uit de hand zou het kunnen maar grote kans dat je uitschiet en het mislukt.

Er zijn ook bedrijfjes dit hierin zijn gespecialiseerd.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Composiet aanrechtbladen zijn meestal gemaakt van een mengsel van steengranulaat, hars (wat alles aan elkaar plakt) en kleurstof om de gewenst kleur te krijgen.
Zet je daar een gewone cirkelzaag op dan zijn je tanden zo weg, daar zijn dus speciale zaagbladen voor met idd. diamant of ander hard materiaal.
Zou je gaan frezen dan zijn er ook speciale frezen voor met hardmetalen tanden.
Welke methode je ook kiest zorg voor goede geleiding want zoals PimKlus ook aangeeft je schiet zo uit en dan is je blad vernield.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
Haakse slijper.
Kan nat of droog met afzuiging, want anders komt het overal.
 

Arne Jongerius

  • #7
Frezen gaat niet ter plaatse zonder waterkoeling. Je kan het wel zagen met een slijptol met geschikte diamantzaag, echter je krijgt heel veel stof. Als je even zoekt op google op kookplaatzagen. Dan kom je vanzelf een bedrijf tegen die dit stofvrij kan.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu