Gat in binnenmuur vullen

Nica

  • #1
Hallo klussers!

Graag jullie advies hoe het gat zoals in de foto's (van 2 kanten) te zien is op te vullen. Ene zijde is woonkamer/keuken, andere zijde is in het toilet.
De leidingen zijn lucht aan- & afvoer van de CV.

De woonkamerkant zal op termijn (bij nieuwe keuken, nog netjes afgewerkt moeten kunnen worden. Bij het toilet verdwijnt het gat achter het plafond.

Ivm toilet aan de andere zijde: een reuk & geluiddichte oplossing verdient de voorkeur :)

Ik zat zelf te denken aan het aan de toiletzijde met wat kranten buiten het gat op te vullen en dan creatief met pur. De woonkamer kant dan op een centimeter diep laten/wegsnijden, zodat dat glad gestuct kan worden als de afwerking aan de beurt is.

De muur is vrij poreus, metselmortel lijkt me zelf een wat zware variant.

Andere problemen op het forum zijn vaak de wat grotere gaten die helemaal dicht moeten, het leidingenprobleem ben ik nog niet echt tegengekomen. 

Pirke

  • #2
Ik zou het toch met specie doen. Omdat het gat toch wel groot is zou ik met wat halve stenen en kwarten het gat een beetje dichtmetselen. Hoeft geen schoonheidsprijs te verdienen. laten drogen en dan daarna een beetje aangooien met specie. Wel wat terughouden van de muur en daarna vlakstucen.

Voor "creatief met pur" is het gat ook wat groot.
 

Nica

  • #3
Bedankt voor je reactie.

ipv creatief met pur wordt het dus creatief met specie :)

Zal wel eerst de onderliggende stenen even controleren hoe vast die zitten, het is niet zo'n stevige muur (vandaar ook dat het gat erg groot is, de stenen zaten erg los).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu