Gat in badkamervloer

Johnnvb

  • #1
Klussers,

Ik ben de badkamer aan het verbouwen en in de hoek van de badkamer daar zit een gat (20x20 cm ongeveer) in de vloer. Het is een rechthoekig gat, zit er al van oorsprong en je kijkt zo op het plafond van de keuken uit.
Op de plek van dat gat komt de inloopdouche.
Omdat ik de dekvloer op de bestaande vloer wil smeren (nehobo/perfora vloer) ben ik niet van plan zwaluwstaart platen te gebruiken (kosten drukken en lijkt mij ook overbodig toch?)
Is het mogelijk om een houten plaat over het gat te leggen, vast te zetten en daar over heen de zandcement dekvloer te smeren? Of is dit geen goede combinatie?

Bedankt!
 

Blof-fan

  • #2
Ik had in mijn badkamer precies hetzelfde! Het ging bij mij echter om een betonnen breedplaatvloer. En ik keek nog niet eens naar het plafond, maar echt gewoon zo de keuken in.

20210920_172323.jpg


Maar hout in de buurt van je douche is volgens mij nooit een goed idee. Ook al zit ie nog onder een laag zandcement.
Als er op wat voor manier dan ook vocht bij komt zet het uit of gaat het gewoon rotten na verloop van tijd, met alle gevolgen van dien.

Ik heb in de keuken een houten plaat vlak tegen het plafond geklemd mbv wat balken zodat ie rondom goed aansloot. De plank was ruim groter dan het gat.

Vervolgens in de badkamer boven het gat vol gegooid met beton tot hetzelfde niveau als de betonvloer. Na een dag of 2 heb ik de houten plaat weg gehaald en het zag er prima uit.
Daarna in de badkamer de boel met zandcement afgewerkt, goed in de kimband en kimpasta, betegeld en goed afgekit.

20210926_201831.jpg


20210928_151423.jpg

Tot dusver nog geen enkel probleem mee gehad.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu